Gazete Vatan Logo

Devrimciliğim kağıttan değil!

CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında özetle şunları söyledi: “Diyorlar ki CHP sağa kaydı, Atatürk’ü dışladı, CHP elitist parti, CHP çağdaş değil. CHP, üç büyük devrimin altında imzası olan bir partidir. Bir, CHP cumhuriyeti kuran partidir, iki 1946’da çok partili rejimi Türkiye’ye getiren partidir. Üç, CHP sosyal demokrasiyi getiren partidir. Şimdi ikinci devrime değil dördüncü devrime hazırlanıyorum; özgürlük ve demokrasi devrimi.”

‘Sağa mı kaydık?’

“12 Eylül darbe hukukuna karşı çıkan parti, CHP’dir. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını isteyen parti CHP’dir, şimdi biz sağa mı kaydık? Özel yetkili mahkemeleri benim kadar eleştiren başka bir lider olmamıştır. CHP sağa kaydı diyorlar. Ben soruyorum; hangi CHP lideri Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret etti? Bizim devrimciliğimiz kağıttan değil, yürek ister yürek. Baskıcı devlete karşı çıktım. Eğer Taksim Meydanı Geziciler’e açıldıysa, onu yapan CHP’lilerdir. Biz her kimliğe saygılıyız, her inanca saygılız, bu sağa kaymak değildir.”

Haberin Devamı

‘Rakı sofralarında...’

“Bu ülkedeki en önemli sorun yoksulluk. Aile sigortasını bu yüzden geliştirdik. Bu proje yüzünden mi sağa kaydık? Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere saygım var. Ama elitistler var, rakı sofralarında Türkiye’yi kurtaranlar, bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Elitizmi reddediyorum. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum, Dersimli Kemal’im ben, devrimci Kemal’im ben.”

‘Parti ağalarını sileceğim

“Kimse bana demokrat dersi vermesin, kimse de kusura bakmasın. Disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum, doğru. Ama sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP’yi eleştirirse kimse kusura bakmasın, buna izin vermeyeceğim. Eğer, benim genel başkanlığım dönemimde o tüzük değişikliği olmasaydı, yeni bir aday çıkamazdı. Bir sendika ağaları var, bir de parti ağaları var. Parti ağalarını da sileceğim. 77 milyonun yüreğindedir Atatürk. Ama kimse kusura bakmasın, ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. Ben onun gibi Atatürkçü değilim. Ben gardrop Atatürkçüsü de değilim.”

Haberin Devamı