Gazete Vatan Logo

Devletten 300 bin bisiklet

Devletten 300 bin bisiklet

Sağlık Bakanlığı, bu yıl çocuklar ve gençlere 300 bin bisiklet dağıtacak. Böylece belediyelerin bisiklet yolu yapması teşvik edilerek, çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

23 Nisan’da başlıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 65 bin bisikletin dağıtımı için harekete geçildi. Halk Sağlığı Müdürlükleri Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği içinde 23-24 Nisan tarihlerinde, yerel düzeyde belirlenen çocuklara ve yatılı bölge okullarına bisiklet dağıtımı yapılacak.

2016 yılı için hedeflediği 300 bin bisikletin satın alımını tamamlayan bakanlık, bisiklet üreticilerinin teslim takvimine göre dağıtımlarını sürdürecek.

Ömrü uzatıyor...

Açıklamada, toplumda fiziksel aktivitenin teşviki için en iyi yöntemlerden birinin bisiklet kullanımı olduğu belirtilerek, bisikletin yaygınlaştığı ülkelerde bulaşıcı olmayan hastalıkların azaldığı ve beklenen yaşam süresinin uzadığına dikkat çekildi. Bisikletin iyi bir fiziksel aktivite aracı olmanın yanı sıra çevrenin korunması, daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması yolunda da önemli avantajlar sağladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Çocukların yüzde 8’i obez çıktı!

2013 yılında gerçekleştirilen Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması’na (COSI) göre ise 7-8 yaş grubu çocukların beşte birinden fazlasında kilo problemi olduğunun tespit edildiği aktarılarak, bu yaş grubundaki çocukların yüzde 8,3’ünün obez, yüzde 14,2’sinin de fazla kilolu olduğunun saptandığı kaydedildi.