Gazete Vatan Logo

Devletimizi yıkamayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye girildiğini açıklarken, terör örgütlerinin Türk halkının birliği karşısında başarılı olamayacağını vurguladı, “Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz” dedi.

Devletimizi yıkamayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törendeki konuşmasında, Suriye’de başlatılan operasyonu duyurdu. Erdoğan, Cerablus’a düzenlenen ’Fırat Kalkanı’ askeri harekatına ilişkin “Şu anda ne yazık ki Suriye’den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki ’bu iş burada noktalanması lazım’ ve bu (dün) sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, ’Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.’ diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın” diye konuştu.

Dünyaya kararlılık mesajı

“Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır. Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam’ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye’de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Daha güçleniyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ne Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ, ne PKK ne DAİŞ, ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz.”

Haberin Devamı

Saldırıların sebebi Suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon güçleri, Amerika, Avrupa ülkeleri ve Rusya’ya, bölgede ortak adımlar atmaya hazır olduğunu ilettiğine dikkati çekerek şunları söyledi: “Artık kimse Suriye meselesini Türkiye’nin içişlerinden bağımsız olarak göremez, bu şekilde düşünemez, davranamaz. Bölgede, terörle mücadelede gerek PKK olsun gerek DAİŞ olsun gerekse FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi şu anda Suriye’dir. Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve Suriye halkının iradesini esas alan yaklaşım sebebiyle bölgedeki projelerini hayata geçirmekte zorlananlar, bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

AB’ye 3 milyar euro hatırlatması

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin tavrını eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bak, ne dediler? ‘Bu kamplara gelen mültecilerle ilgili 3 milyar avro destek vereceğiz.’ Nerede? Bu yıl bitiyor. Sekizinci ayın artık sonuna geliyoruz, kaldı 4 ay. Nerede? Yok. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ondan sonra diyorlar ki ‘Erdoğan, kusura bakmayın, affedersiniz bizim sözlerimizi dinlemiyor...’ Biraz daha da ileri gidiyorlar, yani açık konuşuyorum, bizim dilimizde ‘yalakalık yapmıyor.’ Bu milletin şanında bu yok. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem. Biz yeri gelir icabında kuru ekmek yeriz ama haysiyetimizden, onurumuzdan taviz vermeyiz.”