Gazete Vatan Logo

Devlet yeni bacak verecek

Sosyal medyada protez bacaklarının artık işlevini yitirdiğini belirterek yardım isteyen paralimpik atleti milli sporcu Nuri Kart’ın sesini Spor Bakanlığı duydu. Bakanlık, protez bacağın değişmesine karar verdi

Devlet yeni  bacak  verecek

33 yaşındaki atlet Nuri Kart, konjenital anomali rahatsızlığı nedeniyle doğuştan sağ ayağı ve sağ elinin iki parmağı eksik olarak dünyaya geldi. Çocuk yaşta yaşadığı talihsizlikler Nuri Kart’ı spor yapmaktan alıkoymadı, Kart, Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius’un azminden etkilenerek çocukluğundan itibaren hayalini kurduğu atletizme başladı. 22 bin Euro’luk karbon fiber bacağı alabilmek için de yabancı şirketlerle iletişime geçen Kart’ın azminden etkilenen ABD’li protez şirketi John Burger, İzmirli atlete protez bacağı ücretsiz verdi. Tüm çalışmaları aksatmadan tamamlayan Nuri Kart, aylar süren antrenmanlar sonunda piste çıkabilecek noktaya ulaştı. 2016 yılında Brezilya’da düzenlenen Rio Olimpiyatları’nda bu yıl 14-23 Temmuz’da da İngiltere’deki Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edip derececeler aldı.

Maliyeti 100 bin TL

Ancak Nuri Kart uzun zamandır kullandığı protez bacağın işlevini yitirdiğini belirterek önceki gün instagramdaki hesabından “ayağım iyice eskidi, sponsorum da yok” diyerek durumunu anlatan bir yazı kaleme aldı. Bu yazının üzerine de spor bakanlığı harekete geçti. Nuri Kart’ı arayan bakanlık yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatıyla 100 bin lira maliyeti bulunan protez bacağın Kart’a sağlanacağını kurumsal sponsor bulunması için de harekete geçildiği belirtildi.

Haberin Devamı