Gazete Vatan Logo

Devlet Kemal'in parasını geri versin

Ziraat Bankası Caddebostan şubesindeki 1.5 trilyon liralık hesabı, müdire Dilek Dizdaroğlu tarafından zimmete geçirilen Gül Sunal, parasını 3 aydır geri ödemeyen bankayı dava etti

Aralarında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Üruğ ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Muhittin Fisunoğlu'nun da bulunduğu mevduat sahiplerinin hesaplarındaki 6 trilyon 117 milyar lirayı zimmetine geçirmekle suçlanan Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Müdür Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu, aylar önce yargı kıskacına alındı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, kayıplara karışan Dizdaroğlu hakkında 12 yıl hapis istemiyle dava açtı. Yargı süresi işlerken Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü mağdurlara paraların geri ödeneceği garantisi verdi. Ancak zimmete geçirilen 6 trilyon 117 milyar lira, aradan geçen 3 aya rağmen sahiplerine iade edilmedi. Banka "Soruşturma bitmedi. Şu an ödeme yapamayız" demekle yetindi. 126 mağdurdan biri olan ve hesabındaki 1.5 trilyon lirası buhar olan Gül Sunal, parasının geri ödenmesi için banka aleyhine dava açan ilk kişi oldu.

Sunal'a saygısızlık
Hesabından çekilen parasının yasal faiziyle birlikte ödenmesi için avukatı aracılığıyla bankaya ihtarname gönderen ve alacak davası açan Sunal, tepkisini şöyle dile getiriyor: "Devlet, Kemal Sunal'a bunu yapmamalıydı. Bu benim değil Kemal Sunal'ın yıllardır elde ettiği birikimiydi. Alnının teriyle kazandığı parasıydı. Ben bu birikimi çok güvendiğim, hala inandığım devlet bankasına teslim ettim. Ancak detayını bilemediğim bir olayın ardından hesabımdan para çekilmiş. Bunu anlarım. Ancak kaç ay geçti ve bu para hala ödenemedi, işte bunu anlamam mümkün değil. Benim her zaman mazbut bir yaşamım oldu. Çorabımı bile salı pazarından aldım. Gösterişli bir hayatım olmadı. Bu şekilde elde ettiğimiz birikimlerimizi değerlendirdiğim hesaptaki paranın ödenmemesi için sunulan hiçbir gerekçe benim için önemli değil. Çalışıyor olmasam, ele güne muhtaç olacaktım. Bazen eşimin mezarına gidiyorum, ve inanır mısınız halen en az on kişiyle karşılaşıyorum. Bu kadar çok seveni olan Kemal Sunal'ın anısına, adına saygısızlık değil mi bu? Daha fazla duyarlılık istiyorum."

Haberin Devamı