Gazete Vatan Logo

Devlet Demiryolları 353 işçi alımı için son gün! İşte detaylar...

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü çeşitli sanat kollarında istihdam etmek üzere 353 işçi alımı yapacağını 25 Aralık günü duyurmuştu. Devlet Demiryolları'nda çalışmak amacıyla başvuru yapacak adaylar için son gün 25 Ocak olarak açıklanmıştı! Bugün belgelerini teslim ederek iş başvurusunda bulunacak adaylardan istenen belgeler, sınav tarihleri ve diğer detaylar haberimizde...

Devlet Demiryolları 353 işçi alımı için son gün! İşte detaylar...

Devlet Demiryolları'nın İŞKUR üzerinde yayınladığı ve farklı şehirlerde çalıştırmak üzere 353 işçi alımı yapacağını ilan ettiği duyuruya göre, son başvuru tarihi 25 Ocak Cuma günü olarak açıklanmıştı. TCDD işçi alımıyla ilgili tüm detayları duyururken konuyla ilgili yaptığı açıklamada, istenen belgeleri ve adaylardan hangi şartların istendiğini duyrdu. İşte TCDD'nin açıklaması!

TCDD AÇIKLAMA YAYINLADI!

"İŞKUR’ca bildirilen nihai listede yer alacak adaylar, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde (www.tcddtasimacilik.gov.tr.) yayınlanacak belgeleri, NİHAİ liste ilan edildikten sonra, yine aynı web sitesinde yer aldığı şekilde TCDD Taşımacılık AŞ İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı İşçi İstihdam Şubesine 25.01.2019 tarihine kadar teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. İŞKUR’ca bildirilen nihai listede yer alacak adaylara evrak teslimi ve sözlü sınav tarihini bildirir tebligat gönderilmeyecektir, tcddtasimacilik.gov.tr adresinde duyurulacaktır."

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Sözlü sınavı 25.03.2019-19.04.2019 tarihleri arasında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerine görev alacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır. İşe başlatılan işçilerin deneme süresi 4 aydır.

ARANAN ŞARTLAR NELER?

1- İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

2- TCDD Taşımacılık AŞ’de işe başlayan adaylar, en az 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır.

3- İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandıkları işte çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmeleri feshedilir ve bu süreden sonra sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık AŞ yetkilidir.

Haberin Devamı

4- 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilecektir.

BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1. Başvuru Formu

2. Öğrenim belgesi,

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4. TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.),

5. Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir),

6. KPSS Sonuç Belgesi (28.11.2018 açıklama tarihli)

7. Tren Makinisti ilanına başvuracak adaylardan “Tren Makinisti (Seviye 4)” Mesleki Yeterlilik Belgesi (11UY0035-4)

8. Kaynakçı ilanına başvuracak adaylardan en az “Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi (11UY0010–3)” veya “12UY0053–3 Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı (Seviye 3) belgesi”

Haberin Devamı

9. İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı)

10. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Fotoğraflı, bilgisayar ile doldurulacak)