Gazete Vatan Logo

Devlet büyüklerinin çocuklarını proje olarak eğitiyorlarmış

MİT’in FETÖ’nün Balkan ayağına yönelik Kosova’da düzenlediği operasyonda yakalanan şüpheliler önceki gün “silahlı terör örgütü yöneticiliği ve uluslararası casusluk” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Devlet büyüklerinin  çocuklarını proje  olarak eğitiyorlarmış

Savcılık tutuklamaya sevk yazısında, örgütün Afrika, Balkan, Türki Cumhuriyetleri’ndeki politikalarına dikkat çekti. Örgütün, sözde eğitim adı altında Balkan ülkelerinde açtığı okullarda devlet büyüklerinin çocuklarını ‘proje’ olarak eğittiği anlatıldı. Örgütün bu çocukları eğiterek ileride ülke yönetimlerini, siyasetini dizayn etmek için örgütsel faaliyetlerinde kullanabilmek için yetiştirdiği ifade edildi.

Çocukları not etmişler

Şüphelilerin ‘Bylock, Viber, Falcon’ yazışmalarında ve telefonlarındaki notlarda Kosova’ya ilişkin örgütsel faaliyetleri, devlet büyükleri ve çocuklarına ilişkin yazışmalar ortaya çıktı. Kosova imamı Mustafa Erdem’in notlarına sevk yazısında yer verildi: Yüksek zevattan aralarında çocuklarını hizmete okullarına veren kim var? Çocukları üzerinden bu zevata ulaşmak mümkün mü?” sorusuna karşılık “Meclis başkanının 4 çocuğu var, Başbakan yardımcısının iki çocuğu var. Cumhurbaşkanının oğlu bu yıl mezun oldu. Yargıtay Başkanının oğlu bu yıl mezun oldu. Muhalefet parti başkanının üç çocuğu var. Çocukları ve hanımları üzerinde güzel diyaloğumuz var. Çocukların okul süreçlerini hanımları takip ediyor.

Haberin Devamı

Batıya güvenleri oldukça yüksek!
Savcılığın sevk yazısında yer alan FETÖ’cülerin notlarında “Olası bir sıkıntıda yerel irtibat listemiz var mı? sorusuna karşılık şu ifadeler yer alıyor: “Yerel irtibat listesinde ek olarak uluslararası kuruluş ve diğer elçiliklerle irtibat listesi hazırlanıp şimdiden diyalog kurulabilir. Olası sıkıntıda ülke makamları tiranla işbirliği yapacaksa uluslararası diğer destekçiler önem kazanacaktır. Görüşülen makamlar (meclis başkanı, yargıtay başkanı) şimdiye kadar bizlere olumlu yaklaştılar. BM, AGİT gibi kuruluşlara da bilgi verildi. ABD ve Almanya Türkiye’nin buralara etkisinde şimdiye kadar önemli bir engel. Ticari ve siyasi olarak Kosova’nın Türkiye’ye yakınlaşmasını pek istemiyorlar. Alman elçi iki defa okulumuza geldi. ABD elçişi bir defa okulumuza geldi.”