Gazete Vatan Logo

Devlet beş ayda 10 kilo zayıflattı

Geçen Kasımda 37 kiloya kadar ulaşan Yağız’ın tedavisi için kullanılacak ilacın devletin karşılamasıyla 27 kiloya düştü.

Devlet beş ayda 10 kilo zayıflattı

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde, sanayide işçi olarak çalışan Sevda (28) ve Sedat Bekte (34) çifti, ikinci çocukları Yağız’ın hızla kilo almasından şüphelenip, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Yağız’ın 5 aylıkken yapılan tetkikler sonucu leptin hormonu eksikliği nedeniyle hızla kilo aldığı tespit edildi. Çocuklarının tedavisi için doktorların yazdığı ilacın ücreti, devlet tarafından karşılanmayınca çift, yardım çağrısında bulundu. Ailenin çağırısının kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından yapılan düzenlemelerle kutusu 4 bin 441 dolar olan ilacın bedeli, Sosyal Sigortalar Kurumu’nca (SGK) karşılanmaya başlandı.

Geçen yılın Kasım ayında 37 kiloya kadar ulaşan Yağız’ın tedavisi için kullanılacak ilacın devlet tarafından karşılamasıyla iyileştirme süreci hızlandı. 5 aydır ilaç kullanan Yağız’ın, 20 gün önce yapılan kontrolünde 10 kilo vererek, 27 kiloya düştüğü belirlendi. Aşırı kilosu nedeniyle destekle dahi ayakta durmakta güçlük çeken Yağız, kilo vermeye başlayınca rahatlıkla hareket eder oldu. Tek başına yürümeye ve koşmaya başlayan Yağız, yaşıtları gibi parka gidip, oyunlar oynamaya da başladı.

Haberin Devamı

Artık kolay yürüyor

Oğlunun ilacının daha önce devlet tarafından karşılanmadığını; ancak daha sonra yapılan düzenlemelerle bu sorunun giderildiğini anlatan baba Sedat Bekte, “37 kilo ile oğlum tedaviye başladı, 5 ayda 10 kilo verdi. Bizim için bir mucize oldu. Oğlum, yürümeye başladı. Hareketleri çoğaldı. İlaçtan dolayı yemesi, içmesi normale döndü. Çok mutluyuz. Bu düzenlemenin yapılması için bize yardımcı olup, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yağız, ayda 10 kutu ilaç kullanıyor. 1 kutu ilacın bedeli 4 bin 441 dolar. Benim gücüm bu ilacı karşılaya yetmiyordu Şimdi devletimizin sayesinde oğlum tedavi oluyor” dedi.