Gazete Vatan Logo

Devlet başkanına ölüm tehdidi!

Bolivya devlet başkanı Evo Morales sosyal medya platformu Twitter üzerinden ölümle tehdit edildi.

Devlet başkanına ölüm tehdidi!

İletişim Bakanı, başkana gelen hakaret ve tehdit içerikli mesajdan ulusal ve uluslararası radikal sağı sorumlu tutarken Morales deniz sahası yüzünden anlaşmazlık yaşadığı Şiliyi işaret etti.

Bolivya iletişim bakanı Gisela López başkent La Paz'daki Hükümet Sarayında düzenlediği basın toplantısında başkan Moralesin Twitter hesabı üzerinden ölüm tehdidi aldığını açıkladı. López, anonim bir hesaptan gelen tehdidin, medyanın Bolivya Hükümetini yansıtma biçimiyle ilgili olduğunu belirterek mesajdan ulusal ve uluslararası radikal sağı sorumlu tuttu.

Şili'yi işaret etti

Başkan Morales ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada deniz sahası yüzünden anlaşmazlık yaşadığı Şili'yi işaret etti. Ölüm tehdidine karşı kendisine destek verenlere teşekkür eden Morales "Hakaret ediyorlar ve ölümle tehdit ediyorlar çünkü Bolivya için bir deniz sahası, duvarların olmadığı bir dünya ve evrensel yurttaşlık istiyoruz. Bizi susturmaya çalışacaklar, mücadeleye devam edeceğiz mesajını paylaştı.

Denize ulaşmak isteyen Bolivya ile Şili, kökeni Şilinin kıyı şeridinin ve topraklarının belirlendiği 1879a dayanan denizcilikle ilgili bir anlaşma nedeniyle sorun yaşıyor.

Haberin Devamı