Gazete Vatan Logo

Devlet Başkanı'ndan askerlere "istediğinizi gözaltına alın" talimatı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Malawi kentinde, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute'ye karşı verilen mücadelede güvenlik güçlerinin istediği herkesi gözaltına alabileceğini bildirdi.

Devlet Başkanı'ndan askerlere "istediğinizi gözaltına alın" talimatı

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, sıkıyönetim ilan edilen Malawi kentinde, terör örgütü Maute ile mücadele eden güvenlik güçlerine "istediğiniz herkesi gözaltına alın" talimatı verdi.

Duterte, Marawi kenti yakınlarında Iligan kentinde askeri birliklere hitaben yaptığı konuşmada, "İzin belgesi olmadan istediğinizi gözaltına alabilir, istediğiniz evi arayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Mindanao'da sıkıyönetim ilan edilmesi kararını savunan Duterte, salı günü kente saldırarak binaları ateşe veren ve birçok kişiyi esir alan teröristlerin kökünün kazınması için bu kararın gerekli olduğunu söyledi.

Duterte, Maute'nin Marawi'yi kuşatmasının ardından Rusya'nın başkenti Moskova'daki resmi ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönmüştü.

Marawi'de aralarında bir rahibin de bulunduğu 11 kişiyi kaçıran militanlar, kentte katedrali, ceza evini ve iki okulu yakmıştı.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abell, Duterte'nin Marawi'de "kalkışma olduğu gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Salı günü sıkıyönetim ilanından bu yana bölgede güvenlik güçleriyle Maute militanları arasında süren çatışmalarda en az 6 askerin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla militanın öldürüldüğü ifade ediliyor.