Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli’ye suikast planı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “hedef” alındığı iddia ediliyor.

Devlet Bahçeli’ye suikast planı!

MLKP terör örgütünün Suruç’taki intihar eyleminde ölen 32 gencin üyesi olduğu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu için, “paravan oluşum” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi “hedef” aldığı belirlendi.

BAHÇELİ’YE SUİKAST

Terör örgütünün, Bahçeli ve diğer MHP üst düzey yöneticilerine “suikast” hazırlığında olduğu tespit edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı, Bahçeli ve MHP’li yöneticilere dönük eylem konusunda İçişleri Bakanlığı’nı bilgilendirdi.

KORUMALARI UYARILDI

Polis, ülkede kaos çıkartabilecek sansasyonel suikast girişimlerine karşı alarma geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün MLKP’nin suikast planına karşı Bahçeli’nin koruma ekibini uyardığı öğrenildi.

FESK HÜCRELERİ

MİT, MLKP terör örgütünün faaliyetleri konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne “kozmik” bir rapor gönderdi. Raporda, Suriye’nin kuzeyindeki örgüt kamplarında askeri/ideolojik eğitim almış MLKP militanlarının Türkiye’ye dönüş yaparak silahlı kanadı FESK hücrelerini aktif hale getirdiğine dikkat çekildi.

HEPSİ HAREKETE GEÇTİ

Haberin Devamı

MİT, MLKP dışında Suriye’de militanlarına aynı eğitimler veren MKP, TKP, TKEP/L, MLSPB VE TKKKÖ (SDP) terör örgütleri mensuplarının da Suruç’taki intihar eyleminden sonra ülkemize dönüş yaparak illegal eylem arayışlarına girdiğini tespit etti.

BAHÇELİ’Yİ TEHDİT ETTİLER

Raporda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sosyal medya ve çeşitli internet siteleri üzerinden tehdit ve hakarette bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi: “Suriye ve Irak ülkelerindeki faaliyetlerine büyük önem veren MLKP örgütünün faaliyet yürütmek ve eleman temin etmek amacıyla Suriye’nin Serekaniye bölgesinde eğitim planladığı öğrenilmiştir.

TOPLUMDA İNFAAL YARATMAK

Örgüte müzahir şahısların Suruç saldırısından sorumlu tuttukları gruplara/mensuplarına ve bu gruplara ait binalara yönelik saldırıda bulunabilecekleri, kamu kurum kuruluşları, parti yöneticileri/binalarını, emniyet ve askeri personelin/binalarını hedef alan eylemlere tevessül edebilecekleri, MHP Genel Başkanı ve diğer yöneticilerine yönelik suikast türü eylemlere kalkışabilecekleri, bu tarz bir eylem sonrasında ülkemizde karşıt görüşlü gruplar ile çatışma yaşanabileceği ve toplumda infial yaratacak olaylara sebep olabileceği değerlendirilmektedir”

Haberin Devamı

PROVOKATİF EYLEM ALARMI

EGM, MİT’in uyarısı üzerine tüm birimlerini teyakkuza geçirdi. Sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik kimliği olan kişilerin korunmasına özen gösterilmesi istenilen uyarıda, saldırıya maruz kalabilecek öneme haiz binaların korunması için planlanan tedbirlerin aktif hale getirilmesi talimatı verildi. Polislere, “Terörist saldırı ve provokatif eylemlere karşı istihbari çalışmaları ağırlık verin” denildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, Suruç’taki intihar eylemi sonrası şu açıklamayı yapmıştı: “Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu isimli paravan bir oluşumun, ‘Kobani’yi beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz’ kampanyası çerçevesinde toplanan kalabalığın Suruç’a hareketi felaketle sonlanmıştır. Kobani’deki sözde devrimi savunma amacıyla bir araya geldiklerini söyleyenleri; HDP, ESP gibi terör şubesi partilerle birlikte bölücülüğün yanında saf tutmuş bazı sivil toplum kuruluşları desteklemiştir. İstanbul’dan Suruç’a Kobani bahanesiyle yola çıkanların bir defa amaç ve yöntemleri halis ve ahlaki görülemeyecektir. Kobani aşkıyla yanıp tutuşanların bu aziz milletmize karşı mensubiyet sancısı, bu kutlu vatana yönelik muhabbet ve sevgi bunalımı yaşadığı kuşkusuzdur” (Kamil Elibol/ Sözcü)

Haberin Devamı