Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli MHP'nin grup toplantısında konuştu

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ABD'ye tepki göstererek, "PYD, YPG, PKK'ya silah veriyorsunuz, teröristbaşı Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde bakım ve korumalığını yapıyorsunuz. Bu ne yüzsüzlüktür" dedi

Devlet Bahçeli MHP'nin grup toplantısında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, gazilere yönelik saldırıya sert tepki göstererek, "Bu olayı lanetliyor, bunun sonuçlarının neler olacağını, burunlarından fitil fitil gelesiye kadar yaşayıp görmelerini tez elden bekliyorum" dedi.

ABD'ye tepkisini dile getiren Bahçeli, "Hakkari'de, Şırnak'ta, İstanbul'da, Şam'da, Bağdat'ta katliamlar yaşanırken kimseden çıt çıkmıyor. Bu mudur insan haklarından anladığınız. Buysa eğer diyeceğim odur ki yere batsın medeniyet algınız, yere çakılsın demokrasi ve gelişmişlik algınız" diye konuştu. Bahçeli, "PYD, YPG, PKK'ya silah veriyorsunuz, teröristbaşı Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde bakım ve korumalığını yapıyorsunuz. Bu ne yüzsüzlüktür" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Terörizm kanalı ile Türkiye'yi tehdit eden ülke ve mihraklar kalemizi düşüremeyeceklerdir. Sövene dilsiz kalmayacağız. Geçen hafta hainler bir kez daha başlarını kaldırmışlar, yeniden Türkiye'ye saldırmışlardır. 2 Kasım'da sabah saatlerinde Şemdinli'de sisli ve kötü hava şartlarından istifade eden PKK'lı caniler 7'si asker 2'si korucu olmak üzere 9 evladımızı şehit etmişlerdir. Asker kınası deyip geçmeyin. Kıyamete kadar silinmez.

Haberin Devamı

GAZİLERE SALDIRI

Gazilerimiz 6 gözü dönmüş alçak tarafından darp edilmişlerdir. Bu olayı lanetliyor, bunun sonuçlarının neler olacağını, burunlarından fitil fitil gelesiye kadar yaşayıp görmelerini tez elden bekliyorum. Gazilerimize el kaldıran, tekme sallayan bu iğrenç mahluklar doğduklarına pişman edilmelidir.

Son zamanlarda Atatürk’e yönelik yaygınlaşan ilginin artarak devamını yürekten diliyorum.

Kandil'de fotoğraf verip AKP-MHP faşizminden bahseden terörist başlarının da sonu yakındır. Azılı katiller öyle ya da böyle helal kurşunu da mutlaka yiyeceklerdir. Bu vatan bundan 1000 yıl önce gerçek sahibini bulmuştur. Bu iş bitmiş, sayfa kapanmış, perde inmiştir. Bu topraklar Türk vatanıdır. Türk milleti kökenlerin, köklerin dinlerin, mezheplerin üstünde maddi manevi bir bağ ile birleşmiştir. Türkleri Anadolu'dan atmak hayali günümüze kadar ulaşan vazgeçilemez bir hedeftir. Bu hedeflerin maşaları, tüm terör örgütleridir.

Haberin Devamı

Aziz milletimiz 6 asırlık hükümdarlığının sonucunda Anadolu'nun topraklarına, asli unsurunun ocağına dönmüştür. Büyük Türk milleti için dönülecek başka bir toprak parçası kalmamıştır. Burasının adı Türkiye'dir. Milletin adı ise Türk milletidir. Ya bir olacağız, ya da birer birer yerimizden olacağız.

Etnik ve mezhep ayrımcılığını körükleyenler cevap versin. Kim ülkemizde kökeni nedeniyle, anasının dili nedeniyle yönetime, siyasete, ticarete, memuriyete giremediğini iddia edebilir. Kim, cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, profesör, büyükelçi olamayacağını söyleyebilir. Bu yüce Meclis çatısı altında ve hükümet bünyesinde yer alan arkadaşlarımıza bakınız. Fikirlerine katılmayız ama aileleri ile de doğdukları yörelerle le de iftihar ederiz. Bu yörelerden gelen sayın üyelere hayatın her alanında kapı açan bir devlet ve hukuk sistem neden birilerini dağa çıkmaya sevketmiş olsun.

Haberin Devamı

Yurt içinde ve dışındaki bütün teröristler silahları ile birlikte teslim olmalıdır. Tamamı Türk adaletine hesap vermelidir. Hükümetin de ilk görevi tamamını teslim alıp adaletin önüne yaka paça çıkartmak. Bu da olmuyorsa mücadelenin doğası olarak gereğini eksiksiz yapmaktır.

Teksas'ta bir kilisedeki silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiştir. İster terör saldırısı olsun, isterse farklı bir gaye olsun masumların canına kastetmek her ülkede cinayettir. Ahlaki tutarlılık gereğince aynı tavır ve vicdanlı yaklaşımı ABD'den de beklemenin en tabii hakkımız olduğuna inanıyoruz. Bir ülkenin teknik ve ekonomik olarak ilerlemesi sosyal ve ahlaki olarak ileri olduğuna teşkil etmez.

ABD'YE TEPKİ

Ne var ki Hakkari'de, Şırnak'ta, İstanbul'da, Şam'da, Bağdat'ta katliamlar yaşanırken kimseden çıt çıkmıyor. Bu mudur insan haklarından anladığınız. Buysa eğer diyeceğim odur ki yere batsın medeniyet algınız, yere çakılsın demokrasi ve gelişmişlik algınız. PYD, YPG, PKK'ya silah veriyorsunuz, teröristbaşı Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde bakım ve korumalığını yapıyorsunuz. Bu ne yüzsüzlüktür. ABD, Türkiye düşmanları ile al gülüm ve gülüm içindedir. Yalanlarla oyalanmakta, Türkiye muhaliflerinin eline su dökmekle meşguldür. Gerçekler belli olursa suç ortaklığı gün gibi ortaya çıkacaktır. Ne var ki asıl suçlu, asıl katil, suikastçı Pensilvanya'dadır. Gülen Türkiye'ye neden iade edilmemektedir. Biz bunu nasıl okuyalım, nasıl yorumlayalım. Bölgemizden her taşın altından ABD çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Şaibeli helikopter kazasında prensler can vermektedir. ABD, Suudi Arabistan'a destek vermektedir. Terör, terörle yok edilemeyecektir. Vahşetin çözümü vahşilikle aranamaz, aransa da bulunamaz. İki yanlış bir doğru etmez. İnsanlık suçu örtülemez. Terör örgütlerinin hiçbir girişimi meşru kabul edilemez. Biliniz ki, kulun hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır.

Terörü politik araç olarak görenlerin tuttukları paslı silah ters tepecek, günü geldiğinde kendilerini vuracaktır.

Terör örgütlerine silah verilmekte, yıkımın temeli atılmakta, Türkiye rehin alınmak istenmektedir. Buna izin vermeyecek, sessiz kalmayacağız. Sınırlarımızın ötesinde oluşturulmak istenen terör kuşağına Türkiye müsaade etmeyecektir. Bizi kimse sindiremez. Bize kimse diş geçiremez. Türk milletine tehdit sökmez, tuzak işlemez. Türk milletinin kuşatmaları yarmakta usta olduğunu muhataplarına gazi Meclis'ten haykırmak boyunmuzun borcudur.