Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli: Size mi soracaktım

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada referandumda neden 'evet' demeleri gerektiğini açıkladı. Tepki gösterenlere ise 'size mi soracaktım' dedi.

Devlet Bahçeli: Size mi soracaktım

İşte konuşmasından satır başları:

Meclis Genel Kurulu'nda 18 madeleik anayasa değişiliğiyle görüşmelere 9 Ocak'ta başlamış, 21 Ocak'ta sonuçlandırmıştık. Meclis parti grubumuza toplantılarımıza ara vermiştik. MHP her türlü engelleme ve karşı saldırılara rağmen milletine hizmet etmenin gururuyla yoluna devam etmektedir.

İradesizler azgınca faaliyettedir. Milletten kaçanların karanlık emelleri faaldir. Bu çevreler hoplasalar da zıplasalar da Türk milletinin egemenlik haklarına ambargo koyamayacaklardır. Millet son karar mercidir. Millet hükmün sahibidir. Milliyetçi Hareket lobilerin, kulislerin, kaymak tabakaların partisi değil. Bizim yönümüz Hakka, yüzümüz halka dönüktür.

Çıkarcılar yeniden iş başında. İlkesizler devrede. Milletten korkanlar, kaçanlar ve karanlık emelleri hiç olmadığı kadar faildir. Aramıza karamsarlık koymaya çalışan mihraklar dün olduğu gibi bugün de vardır.

İşbirlikçiler hiç durmadı, hiç sendelemedi. Sürekli kirli bir fırsat kolladılar. MHP düşmanlığı diri tuttular. Türk milletinin ülküleri öteden beri kurduğu devletlere ilham vermiştir.

Haberin Devamı

MHP ecdadımızın buyruklarına sonuna kadar bağlı ve sadıktır. Ülkülerimizn omurgası 48 yıldır darbe yememiştir.

Bize dava hatırlatması yapıp geçmişimizden koptuğumuzu utanmadan söyleyenler, ahlak ve cesaretleri varsa en başta kimlerle yan yana durduklarını itiraf etmelidir. Tozumuzda oynayanlar her zaman olduğu gibi kaybetmeye şimdiden mahkumdur.

Anayasa değişikliği kapsamında yaptığımız değerlendirme ve evet kararımızın ağırlık merkezinde yoğunlaşan yakın tehditler bütünüyle hakim ve belirleyicidir. Ülkem ve milletim sonra partim ve ben siyasetimizin özeti de budur. MHP başkaları gibi sorumsuz davranamayız, istismara bel bağlayamayız. Çünkü biz MHP'yiz. Nereden gelip nereye gitmek istediğimizi biliyoruz.

Pazarlık, arka kapı siyaseti bize uzaktır. Tersini iddia edenler yalan ve riya çukurudur. Bu kadar haklı çıkan ve ancak bu kadar hakkı yenen başka bir dava olmamıştır. Allah'ın izniyle bundan sonra da mağlup olmayacağız. Pes ettiğimizi dünya dönerken kimse göremeyecektir.

Haberin Devamı

Anayasa değişişklik teklifi Cumhurbaşkanı'nın onayınsa sunulmuştur. Millet referanduma damgasını vuracaktır. Elbette ki bizim anayasamız da değişecektir. Türk milleti sandıkta kararını verecektir.Biz her ihtimali değerlendirmej zorundayız, öyle yapıyoruz.

Partimizin hiç olmadığını düşünün. Türkiye'nin nelere gebe olacağını hesaba katın ve kendinizle gurur duyun.

Niye evet diyorsunuz diyorlar biz de diyoruz ki size ne, sizden mi icazet alacaktık. Partimize oy verenlerin üçte biri evet üçte biri hayır diyecekmiş, üçte biri de kararsızmış.Gazete köşelerinden ahkam kesen kalem yobazları, MHP bilirkişisi olmaya çalışanların dün karşımızda hıyanet saçanlar olduklarını çok iyi biliyoruz.

Dün halklara özgürlük diyerek, orak-çekiçle poz vererek, ülkücülere pusu kuran Perinçekgiller neredeyse bize davamızı öğretip ülkücülük anlatacaklar. Bu ne arsızlık, densizlik, ahlaksızlıktır. Anayasa değişikliğine evet diyoruz ya ağrıları, sancıları bundandır. Eğer Doğu Perinçek ve 'hayırcı' yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için 'evet'; devlet için 'evet'; Cumhuriyet için 'evet'; Türklüğün bekası için 'evet' diyeceğiz.

Haberin Devamı

MHP dünkü sözlerini çiğnememiştir. Bu kararımızın arkasında 3 kritik dönemeç vardır. Biri 21 Ekim'de Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesidir. Bu yolu açan 367 tıkacını koyanlardır. İkinci olarak 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Üçüncüsü olarak 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün hain kalkışmasıdır.

15 Temmuz'da işgalin kıyısından döndük, ülkemizi terörle sıkıştırmak istediler. Sert kutuplaşma bitmeli, siyaset milli ükü ve hedeflerinde buluşmalı. Bu nedenle referandumda ever diyeceğiz. Sinsice planlara takılmayacağız.

Biz başkanlığa değil Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyoruz.CHP zihniyeti yakında yine şamar yiyecektir. Sandığın dibine tortu gibi çökecektir. FETÖ'cülerin algı oyunu tutmayacaktır.

Haberin Devamı