Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli'den CHP liderine ağır sözler

Devlet Bahçeli'den CHP liderine ağır sözler

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Binali Yıldırım'ı konuşmasının başında tebrik ederken, CHP liderine de sert sözlerle yüklendi

İşte açıklamasından satır başları:

Türkiye karanlık senaryolar, komplo teorileri, ekonomik açmazlar, sosyal sıkıntılar, hukuki tartışmalarla çok vakit kaybetmektedir. 1 Kasım seçimlerinden sonra beklenen dirlik, refah ve kalkınma bir türlü gerçekleşmedi. Türkiye’nin birçok meselesi vardır. Milli iradenin verdiği demokratik kredi ve imkanı çarçur etmemek başlıca görev addedilmelidir.

Geçtiğimiz Pazar günü AKP’nin 2. Olağanüstü Kongresi’nde tek aday olan ve sonuçta 1405 geçerli oyun tamamını alarak genel başkan seçilen Sayın Binali Yıldırım’ı önemli ve tarihi bir sorumluluk beklemektedir. Yeri gelmişken sayın Yıldırım’a ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bizi ilgilendiren yeni hükümetin ülke yararına izleyeceği politikalardır. Sayın Davutoğlu istifa etmiş, Sayın Binali Yıldırım hükümeti kurmakla görevlendirilmiştir. Sayın Yıldırım'a ve arkadaşlarına başarılar diliyorum. Yıldırım'ı tarihi sorumluluklar bekliyor.

Haberin Devamı

Dikiz aynasına bakarak önümüze bakmak da akıl karı değildir. Sayın Davutoğlu nasıl gelmişse öyle gitmiştir.

Yeni Anayasa ile kastedilen başkanlık sistemdir. Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir sistem değil, varolanı etkin çalıştırmaktır.

MHP’nin hem başkanlık sistemi hem partili cumhurbaşkanlığı konusundaki yaklaşımları nettir. Başkanlık sisteminin bize göre mahzurları çoktur.Milletin 'başkanlık gelsin' dediğine kimse şahitlik etmemiştir. İlkelerimizi ve sözlerimizi yutmamızı kimse beklemesin. Başkanlık sistemi givbi dibi görünmeyen kuyudan su içmeye niyetimiz yok.

Çözüm bekleyen sorunlar dururken kısır tartışmalara izin veremezdik.

Bizden başkan başkanlık sistemi için olumlu tavır bekleniyor, partili cumhurbaşkanlığı için olumlu yaklaşım isteniyor. Bu sistemlerin ileride aşırı bedellere mal olacağı bilinmektedir. Vatandaşımız yoksullaşmaktadır, esnaf ve işçi zordadır. Yabancı yatırımcılar kaçmaya başlamıştır. Kaybeden millettir. Türkiye üretim, yatırım yoksuludur. Bunları konuşan yoktur. Milletimiz hala aç, işsiz, gelirsiz ve adaletsizlikle boğulmaktadır.

Haberin Devamı

Bunlar yetmiyormuş gibi küresel gerilim artmaktadır. Türkiye huzura ulaşacaksa tek çare başkanlık mıdır? Türkiye uzaya mekik gönderdi de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı? Zenginliğin formülü, büyümenin, yükselmenin yegane ilacı başkanlık sisteminde mi görülmektedir? Bu nasıl algı oyunudur. Çift başlılıktan şikayet ediyorlar, bunlara itirazımız yoktur. Parlamenter sistem revize edilerek bunlara ulaşılabilecektir. Hızdan, süratten bahsedenler milletimizden hicap duymayanlardır.

Başkanlık sisteminin doğası gereği yasama ve yürütme arasında paylaşılan yetki ve sorumluluk bugünleri aratacaktır. Başkanlık sisteminde çift başlılığın giderilmesi imkansız derecede zorluktur. Başkanlık sistemiyle yasama, yürütme ve yargı dengesi bozulacaktır. Demokrasi aranırken, despotizm bulunacaktır. Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Yeni hükümetin terörün kökünü kazıması en içten beklenti ve tavsiyemizdir. Amaç bu olursa MHP cesurca destekçi olacaktır. Doğru olarak yapılanın yanındayız. Yanlışlarda çıkışımızı sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Terörün kökü kazınırsa AKP hükümeti korkmasın, HDP destekçisi olacak.
Şahsımın da fezlekesi de bulunmasına rağmen halkın yanında durmaktan dolayı kıvançlıyım. Çünkü bizim başımızı öne eğecek yanlışımız olmamıştır, olmayacaktır. Diyarbakır Dürümlü'de tonlarca bombaya kurban gitmiş köylülerimiz için dokunulmazlıkların kaldırılması şarttır. Bagajlarında silah taşıyan ve şerefsizlere silah taşıyanların dokunulmazlıklarını kaldırmak elzemdir. Teröre yardım ve yataklık yapmış kim varsa, hakim önüne çıkacaktır.
Yüzde 60'lık bloktan bahsediyorlardı. MHP'yi Kandil'in yanına çekmek istiyorlardı. Bana Başbakanlık teklif ediyorlardı. Utanmadan MHP'yi tarihi rotasından çıkarıp PKK ile bizi yan yana getirmeyi projelendiriyorlardı. Çok şükür başaramadılar, bugün de olsa başaramayacaklar. Mehmetçik kanını dökenlerle yan yana olmamız söz konusu olamaz. Biz bir bit için dam yakarız. Her tezgahı her kumpası elimizin tersiyle iteriz. Biz MHP'yiz. Kırmızı plaka uğruna kırmızı çizgilerimizi silemeyiz. AKP'den kurtulmak için PKK'ya yanaşamayız. HDP ile aynı hizaya düşmüş CHP millete bunun açıklamasını yapacaktır.

Haberin Devamı