Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

Bahçeli, Türk askerine 'lejyoner' denilmesine 'su katılmamış alçaklıktır' açıklamasında bulundu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Coğrafya alın yazısıdır. Avantajları ve dezavantajları olacaktır. Ağır sorunlar var diyerek coğrafyamıza küsemeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyayı tarihin derinliklerinden itibaren müstesna kılan pek çok neden vardır. Bu kapsamda anadolu coğrafyası gözde ve hedefte olmuştur. Savaşlar, çatışmalar, vatan coğrafyamızı kimi zaman zorda bırakmış kimi zaman zayıf düşürmüştür. Ancak her seferinde küllerimizden doğmak Türk milletinin kaderi olarak tarihe damga vurmuştur. Tarihin ruhuna ilgisiz kalırsak, yurdumuzu savunmak daha da zorlaşacaktır.

El-Bab'da ne arıyoruz sorgulaması yapanlar, güdümlü siyaset bezirganlarıdır. Bunlar Türkiye'nin önünü kesmek için çalışırlar. Milli siyasetin kösteklenmesini menfaat sayarlar.

Fren tutmayan bazı şuur yoksunları Mehmetçiğe lejyoner diyecek kadar çıldırdı. Bunu söylemek su katılmamış bir alçaklıktır.

Katar'la tarihsel bağlarımız var. İki ülke arasındaki ilişkilerin korunması için hassasiyet gösterilmesi doğal ve normaldir.

Haberin Devamı

Hükümet Katar konusunda doğru çizgidedir.

Türkiye Doha'da ne yapacak tartışması çıkaran başta CHP'ye soruyorum: Türkiye'nin pozisyon alması gözünüze batıryor da batı niye gözünden kaçıyor? CHP'deki varolan kompleks, aşağılık duygusu nasıl ve ne şekilde izah edilecektir. Ülke olarak küresel gelişmelerin akıntısına kendimizi teslim mi etseydik! Başika Kampı için aynı masalı dillendirdiler. Türkiye'nin sınırötesi askeri veya siyasi faaliyetleri hukuki olduktan sonra bunu karalamak bir kere gayrimilliliktir. Korkak talihinden kaçar, kahraman talihini kavrar. Korkak batırır, kahraman yaşatır. Türk milleti ise hamdolsun kahramandır. Başka da çare yoktur.

Sorunları diyalogla çözmek, yangına körükle gitmekten sakınmak şarttır.

Aklın övüldüğü, saygıya ve ahlaka dayalı dönemlerde huzur ve refah üzerimizden hiç eksik olmadı.

Tahran-Riyad çekişmesi felaket habercisidir. Karşımızdaki zulüm piramidinin içinde yok yoktur. Enerji oyunları, stratejik çatışmalar, ülkelerin fiziki karşılaşması ile değil, terör örgütleri eliyle görülmektedir. ABD Başkanı'nın seçim döneminde, borcumuzu Körfez ülkeleri ödeyecek açıklamasının icrası için her yol denenmektedir. ABD, 11 Eylül saldırıları nedeniyle ölenlerin yakınlarının Suudi Arabistan'a dava açmasına imkan sağlayan bir yasa tasarısını imkana açmıştır. Ülkemizin itiraz, Obama'nın da veto ettiği tasarı sırasında iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmiştir. Ramazan ayında, İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık, dinimizin buyruklarına da sadık ve bağlı olmak durumundayız.

Haberin Devamı