Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında partililere seslendi. CHP'yi "Görüyorsunuz CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır." sözleriyle eleştiren Bahçeli, Muharrem İnce hakkında ise "Muharrem İnce siyaseti kendi çıkarları için istismar etmektedir. " dedi.

Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, "Ülkemiz 16 Nisan halkoylaması ile birlikte yeni bir sürece girmiştir. Bu sürecin önemini kavrayamayanlar ya iftira ya da karalamayla meşgul olacaklardır. Bunların Türkiye'nin ufkunu engellemelerine asla müsaade edilmemelidir" dedi.

Öte yandan Bahçeli toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Muharrem İnce'nin adaylık açıklamasını eleştirdi.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

"21 MAYIS 2017 PAZAR GÜNÜ KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

  • MHP elinde hançerle dolaşan siyasi çürümüşlere teslim olmayacaktır. Tamamladığımız ilçe kongrelerimizi müteakiben 21 Mayıs 2017 Pazar günü 41 ilimizde aynı anda kongrelerimizi coşkuyla yapacağız.
  • Bunu ısrarla görmek istemeyenleri ise yok farz edeceğiz. 16 Nisan'dan sonra olmayan ganimet için kuyruğa girenler düne kadar aleyhimizde faal halde çalışıyorlardı. Siyaseti makam hastalıklarının tedavisi için araç görenler çevremizde tuzak kuruyorlardı. Fitne fesat dümenini karıştırmaktan zevk alıyorlardı.
  • Kendi gözlerindeki kirişi görmeden başkalarının gözünde çöp arayanlar bugün birbirine düşmüşlerdir. Kulun bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Kumanda merkezinde yangın çıkmıştır. Ayak oyunları bumerang gibi muhataplarına dönmüştür.

"CHP KAOSUN DİBİNDEDİR"

  • Görüyorsunuz CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. Bugün 'oyun var' diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardı. CHP'nin yanında hizalanan diğerler ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP'nin varlığını kafeslemek, ülkülerini kötülemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır.
  • Türk milleti 16 Nisan'da herkese yerini göstermiş, dersini vermiştir. MHP siyasetteki kıpırdamaların farklı beklenti ve ittifak arayışlarının sonu olmayan bir macera olduğuna inanmaktadır.
  • Hiçbir zaman akıllardan çıkarılmasın ki, bizim için siyaset kısa vadeli ve ucuz kişisel çıkarların yarıştığı koşu parkuru değildir. Siyasetimizin öznesi insan nesnesi devlet yüklemi demokrasi cümlesi ise millettir. bizim siyasetimizin yol haritasında, istismar, riya, ikiyüzlülük olmayacak. Yalnızca sabır, şuur, denge ve dava adamlığı yer alacaktır.
  • Fikri tutarlılıklarının olmadığını, ilkelerinin ayaklar altında çiğnendiği, meselelerinin ayaklar altında çiğnendiği, kaypak fikirlerin buluşma mekanı değildir. Nabza göre şerbet verenlerin tiyatro sahnesi değildir.

KÜRDİSTAN ÇIKIŞI

  • Kurulması istenen Kürdistan için adeta son rütuşlar yapılmaktadır. Türk milleti 7 düvel bir araya gelse Kürdistan fitnesine asla asla izin vermeyecektir. Kürt kökenli kardeşlerim oyuna gelmeyecektir. Türk milleti birdir ve bütündür. Biz bu kutlu toprakları şehit kanlarıyla vatan yaptık. İmanın karşısında bir şey tutunamaz. İnanç ecdadımızdan kalan mirastır.
  • Bu millet asla teslim olmayacaktır. Teminat Türk milletidir. MHP bu ruhu yaşatmaya son neferine kadar yaşatmaya yeminlidir. AB'nin 15 Temmuz FETÖ darbesine ve terör örgütü PKK'ya bakış açısı ortadadır. AB, Türkiye'ye şaşı bakışını muhafaza etmektedir. Türkiye Avrupa Birliği'nin oyuncağı değildir. Şamar oğlanı hiç değildir.

İDAM CEZASI

  • İdam cezasının getirilmesi, yasanın kabul edilmesi hususunda MHP tüm gücüyle vardır. Vatan hainlerine ceza ise ceza idam ise idam... Biz dün ne söylediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Türk milletinin kesinlikle affı olmayacaktır. İdam cezası toplumsal bir taleptir. Durmayalım, alttan almayalım, Türkiye'nin kendi göbek bağını nasıl keseceğini gösterelim.

ERKEN SEÇİM

  • Erken seçim olmayacak gerek de yok

MUHARREM İNCE

  • Muharrem İnce siyaseti kendi çıkarları için istismar etmektedir. Ekmeleddin Bey'in nasıl aday olduğunu en iyi CHP'liler bilir. Muharrem İnce biraz ince davransın