Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli: Almanya çatır çatır bizi dinlerken...

Partisini genel merkezinde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli Erdoğan'ın görev süresini değerlendiren Bahçeli; " Erdoğan Başbakanlık makamını derhal boşaltmalıdır" diye konuştu.

Ayrıca, MHP’nin “Türk devlet geleneğini çok iyi bilen bir kurum” olarak Erdoğan’ın yemin töreninde Meclis'te olacağını belirtti.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

*Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresi 28 Ağustos’ta dolduğu için iki haftalık bekleme süresini geçirmek durumundadır. Resmi Gazete’de Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yayınlanmamıştır. Bu kuşku verici ihmal ve gecikmede açık bir kasıt olduğu anlaşılmaktadır.

"GÜL ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR"

*Türkiye Cumhuriyeti, sivil ve silahsız bir darbe ile karşı karşıyadır. Erdoğan vatana, millete, demokrasiye ve hukuka ihanet etmektedir. Türkiye’nin yönetimi gasp edilmektedir. Yeni yetmelerin hücum ve hakaretlerine maruz kalan Gül artık biraz dik durmalıdır. ‘Bizim cenahtan saygısızlık var’ diyen Gül elini taşın altına koymalıdır.

*Erdoğan’ın danışmanı olarak ün kazanan kişi de sürekli yazarak AKP’nin şifrelerini kamuoyuna bildirmektedir. ‘AKP’nin kimseye diyet borcu yok’ diyen bu danışman gizliden gizliye acaba başbakan olur muyum sevdasındadır.

Haberin Devamı

*Erdoğan, dış politikayı çıkmaza sürükleyen Davutoğlu’nu halef olarak atamıştır. Sayın Gül, Erdoğan tetikçilerinin iştahlı saldırılarıyla terbiye edilmektedir. Mademki bu şahıs, AKP’nin yol haritasını çizmektedir, Erdoğan’dan sonraki başbakanı uzaklarda aramaya gerek yoktur.

*Erdoğan, Davutoğlu ile vakit kaybetmektense mührü danışmana vermeli, başbakanlık görevini bu yeni yetmeye teslim etmelidir.

"STRATEJİK İFLAS OLACAKTIR"

*IŞİD’in kaçırdığı 49 kişinin Irak'ta Sünni bir aşirete teslim edildiği ve bu masumlar üzerinden pazarlık yapıldığı iddiaları yoğunlaşmıştır. Irak’taki siyasi yapının dizaynı için IŞİD görevlendirilmiş, önü açılmış, kan dökmesi hedeflenmiştir.

*Kim ki IŞİD ile İslam’ı bir görüyorsa, asıl hesaplaşılması gereken iblis yanaşması odur. Eminim ki AKP’nin vicdanlı delege ve mensupları, içten pazarlıklı anlayışlara izin vermeyecektir. Yoksa stratejik felaket, stratejik iflas olacaktır.

Haberin Devamı

*Almanya bile çatır çatır Türkiye’yi dinlerken, içimiz dışımız böceklerle sarılmışken oyun kurucu ülke olduğumuzu söylemek cahilliktir