Gazete Vatan Logo

Devlerin dağıtımcısı Kafkaslar’a açılıyor

Apple’dan Samsung’a 100’ün üzerinde markanın tüketiciye ulaşmasını sağlayan, 2023 yılında teknoloji kulvarında Avrupa’nın ilk 5 büyük grubu içinde olmayı hedefleyen Index Grup, yurt dışına açılıyor.

Devlerin dağıtımcısı Kafkaslar’a açılıyor

Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım A.Ş.; Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgısiztan’da kamu kurumları, bankalar ve telekom şirketlerine teknolojik çözümler sunacak. Artım A.Ş., ilerleyen dönemlerde özellikle cep telefonu kanalında da bu ülkelerde hizmet vermeyi planlıyor. Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar’ın Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu, Datagate’in Genel Müdürü Salih Baş ve Artım A.Ş.’nin Genel Müdürü Suat Sümer ile birlikte yeni dönemi değerlendiren Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “Artım’ın Oracle ile yapmış olduğu yeni anlaşma doğrultusunda yurt dışında başta Azerbaycan olmak üzere Orta Asya bölgesindeki 7 ülkeye açılmak üzere düğmeye bastık. Artım, katma değerli ürünlerimizi Orta Asya’daki kurumsal müşterilere, yetkinliği yüksek kanal iş ortakları ekosistemi ile götürecek” diye konuştu.

Suat Sümer de ilk etapta Bakü’de ofis açacaklarını ve bu bölgedeki çalışmalarına Azerbaycan ile Gürcistan’dan başlayacaklarını anlattı. Sümer, “Bu 7 ülke yaklaşık 1 milyar dolarlık bir pazar demek. Burada önemli yol katedeceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı