Gazete Vatan Logo

Devleri üretim için ikna etti!

İpekiş, dünya devlerini Türkiye’de üretime ikna etti

Kir ve su tutmayan, zayıflatan kumaşları olan İpekiş, dünya devi müşterilerini Türkiye’de üretime ikna etti. Bu sayede Versace, Moschino, D&G üretimin bir bölümünü Trakya ve İzmir’e kaydırdı

İpekiş, Atatürk’ün talimatıyla ve attığı temelle kurulan, Cumhuriyet ile yaşıt Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşu... Bugün aralarında Versace, Moschino, Dolce&Gabbana, Armani, Fendi gibi dünya devlerine kumaş satıyor. Türkiye’de de Sarar’dan Ramsey’e sektörün önemli markalarına kumaş veren İpekiş, inovatif ürünleriyle dikkat çekiyor.

Yağ, kir ve su tutmayan, zayıflatan, stres azaltan, parfümlü akıllı kumaşlara imza atan şirket, dünya devi müşterilerinin Türkiye’de üretim yapmasına aracılık ediyor. Müşterileriyle ihracata dönük üretim yapan Türk şirketlerini buluşturan İpekiş sayesinde Versace, Moschino ve Dolce&Gabbana üretimin bir bölümünü Trakya ve İzmir’e kaydırdı.

Sıra en akıllı kumaşta

İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil, “Biz ülkesi için idealleri olan bir şirketiz. Kumaş sattığımız dünya devlerinin takım elbiselerini burada yaptırmalarını sağlıyoruz. Sadece bizim kumaş satmamız önemli değil, önemli olan katma değeri ülkede yaratmak” dedi.

Yüzde 100 yün, yün-kaşmir ve yün-ipek ve akıllı kumaşlarıyla müşterilerine ulaştıklarını kaydeden Kandil, “Bizim kumaşımızla müşterimize bir takım elbise dikiyoruz. Böylece hiç risk almadan koleksiyonlarını pazarlıyorlar. Aldıkları takım elbise siparişi kadar da bize kumaş siparişi veriyorlar. Sınırımız yok. İsteyen 50 metre, isteyen çok daha fazla sipariş verebilir. 4-6 haftada da teslim ediyoruz. Türkiye’de böyle bir hizmet başka kimsede yok. İtalyanlar buna ‘çılgınlık’ diyor. Tutkumuz 10 yıl sonrasının kumaşlarını üretmek” diye konuştu.

2012 yılını 45 milyon lira ciroyla kapadıklarına, bu yıl da yüzde 10-15 büyüme öngördüklerine değinen Aşkın Kandil, “Yönetemeyeceğimiz üretim rakamlarına çıkmak istemiyoruz. Hedefimiz kuruluşumuzun 100’üncü yılı olan 2025’e bir dünya markası olarak girmek. Nihai hedefimiz ise dünyanın en iyi 5 markasından biri olmak” dedi.

İtalyanlar ‘Satın al’ diye geliyor

AŞKIN Kandil, İtalyan firmalarını tahttan indirdiklerini söyledi. Son dönemde birçok ortaklık teklifi aldıklarını kaydeden Kandil, “Özellikle İtalya’dan çok teklif geliyor ve çoğu ‘Satın alın bizi’ diyor. İçlerinde çok bildik markalar var. Ama önce İtalya’da İpekiş adını sağlamlaştırmak istiyoruz. Satın alma düşünmüyoruz ama sürprizler olabilir” diye konuştu.

‘İyi uykular’ için 3. fabrikayı yapacak

17 yıldır iç giyim sektöründe faaliyet gösteren Berrak Tekstil, önümüzdeki dönemde yeni kampanyalarla daha geniş kesime markasını tanıtmayı ve büyümeyi planlıyor. Ortağı Ömer Sarıbekiroğlu ile birlikte çorapla başlayıp iç çamaşırı ve gecelik üretimiyle büyüdüklerini söyleyen Salih Çetinkaya, “18 metrekare ile başladık, bugün 12 bin metrekare kapalı alana sahibiz” diye konuştu.

Yer arayışında
Son dönemde üretim Anadolu’ya kaydığını belirten Çetinkaya, “3’üncü fabrikayı kurma konusunda yer arayışlarımız var. İstanbul’da hizmet sektörü çok büyüdü, konfeksiyon işçisi bulmak zorlaştı. Anadolu’da işçi potansiyelinin yüksek olduğu bazı şehirler cazip üretim alanları” dedi.

Watsons’da Şubat fırsatı

ŞUBAT’TA Watsons’dan 50 TL alışverişe Miine 4 tekerlekli 71 cm’lik bavul 180 yerine 89.90 TL, 61 cm’lik bavul 160 yerine 79.90 TL ve 51 cm’lik bavul 140 TL yerine 69.90 TL. 30 TL alışverişe ise Divinia makyaj temizleyici 14.90 yerine 7.99 TL...

Mucize maske

OROGOLD’UN yeni ürünü “24K Kolajen&Havyar Maske” estetik operasyonlarına rakip! 24 ayar altın, havyar ekstresi, kolajen ve aloe birleşimiyle formüle edilen maske; cildin doğal nem seviyesini dengelerken gerginleştiriyor ve yeniden hacim kazanmasını sağlıyor.

Baharı getirdi

COLIN’S, 2013 İlkbahar-Yaz kadın koleksiyonu eğlenceli ve renkli stili ile öne çıkacak. COLIN’S, 4 farklı renk ve yıkamada hazırladığı denim pantolonlarını, 7 farklı temayla bütünleştirerek sezona iddialı girmeyi hedefliyor.

Yılan yılına özel koleksiyon
MISS Claire Lingerie’nin 2013 Yılan Yılı’na özel hazırladığı koleksiyonunda piton baskıları ve manga kültürü yer alıyor. Koleksiyondaki gecelikler, babydoll’lar ve ikili takımlarda yılan yılına özel desen ve çizimler kullanılarak Osmanlı ile modern tasarımlar bir araya getirilmiş.

Haberin Devamı