Gazete Vatan Logo

Devlerden Obama'ya açık mektup!

Sekiz teknoloji devi ABD'ye çağrı yaptı

ABD’nin 8 teknoloji ve internet devi, hükümetlerin kişisel bilgi toplamasına sıkı denetim getirilmesi çağrısında bulundu.

Microsoft, Apple, Google, Twitter, Facebook, Yahoo, AOL ve LinkedIn şirketleri ABD Başkanı Barack Obama'ya ve ABD Kongresi’ne açık bir mektup yazarak, ulusal güvenliğe ilişkin endişeleri anladıklarını ancak bu kapsamdaki yasaların kişi haklarıyla dengeli hale getirilmesini istedi.

"ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI"

Haziran ayında ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden, ABD’nin teknoloji şirketlerinin bilgi merkezlerini gizlice izlediğini gösteren belgeleri basına sızdırmış, istihbarat yetkilileri ise bunun terörle mücadele kapsamında yapıldığını savunmuştu. Snowden’in ortaya çıkardığı durumun ardından internet devleri Amerikan bilişim şirketlerinin yurtdışında müşteri kaybedebileceği endişesini dile getirmişti. Milliyet'in haberine göre, piyasa değerleri 1.43 trilyon doları bulan 8 şirket birçok ülkede izleme kapsamındaki dengenin daha çok devlet yararına kurulduğunu ve kişi haklarından uzaklaşıldığına dikkat çektikleri mektupta, “Artık değişim zamanı” dedi.

FACEBOOK VE YAHOO'DAN KİŞİSEL DESTEK MESAJI

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Yahoo CEO’su Marissa Meyer de kampanyaya kişisel olarak destek verdi.

Haberin Devamı