Gazete Vatan Logo

Devlerden güçbirliği

Atatürk Havalimanı için DHMİ, THY ve TAV güçbirliği yaptı

DHMİ, THY ve TAV, ‘Birlikte Karar Alma Projesi’nin ön protokolüne imza attı. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, projenin Atatürk Havalimanı’nın kapasitesinde yüzde 30’a yakın artış sağlayacağını belirtti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları (THY) ve TAV Havalimanları (TAV) arasında, Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini yüzde 30’a yakın bir seviyede artıracağı planlanan ön mutabakat protokolü imzalandı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Birlikte Karar Alma Projesi”nin özellikle kapasite optimizasyonu yapmak zorunda kalan, yoğun uçak ve yolcu trafiği yaşayan 30’un üzerindeki büyük havalimanında uygulandığını söyledi. Projenin uzun soluklu bir süreç gerektirdiğini belirten Birdal, “Bu proje tam anlamıyla uygulandığında Atatürk Havalimanı’nda yüzde 30’a yakın bir kapasite artışı sağlanacaktır” dedi. Birdal, proje hakkında şu bilgeleri verdi:

“Proje, çok sayıda kuruluşun verimliliğini maksimum seviyeye çıkarmak üzere mevcut havalimanı ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve yönetilmesidir. Bu proje, aynı temel amacı taşıyan kuruluşların operasyonlarını ortak bir zeminde paylaşma ve yürütme kültürüdür. Bu projeyle kapasite kayıpları önlenecektir. Uçak trafiğinde ’on time’ operasyon performansı artacaktır. Trafikte bekleme ve gecikmeler azalacaktır. Kuruluşların kaynakları optimum kullanılarak giderlerin azaltılması sağlanacaktır.”

Verimlilik sağlanacak

THY CEO’su Temel Kotil, yeni projeyle birlikte kaynakların optimum kullanılabileceğini kaydetti. TAV CEO’su Sani Şener ise sektörün en önemli 3 oyuncusunun ‘Birlikte Karar Alma Projesi’ne imza atmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Çünkü bu proje, Atatürk Havalimanı’ndaki kaynakların ve alt yapıların en verimli şekilde kullanımını sağlayacak” diye konuştu.

Türkiye’ye gelen Rus turist 4 milyona çıkar

RUSYA Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, “Geçen sene Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 3 milyona yakın bir rakamdı. Şimdi vizesiz geçişle bunun en az 4 milyona çıkmasını bekliyoruz” dedi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Samsun’a gelen Ivanovskiy, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ivanovskiy, vizelerin kalkmasıyla karşılıklı ziyaretlerde çok büyük artış beklediklerini söyledi. Bu arada, Rus basını da Türkiye ile Rusya arasında vizelerin kalkmasına yer verdi. Rus basınında yer alan haberlerde, Türkiye’ye tur fiyatlarının vizenin kalkmasının ardından yüzde 15-20 pahalandığı ve Mayıs ayında Antalya, Marmaris gibi sahillerde yer kalmadığına dikkat çekildi. Komsomolskaya Pravda gazetesi, “Antalya çoktandır Ruslar için milli tatil köyüydü. Artık Türkiye’ye gidince Rusya vatandaşlarının havaalanında 20 dolar ödemek için sıra beklemeleri gerekmeyecek” yorumuna yer verdi.

Haberin Devamı