Gazete Vatan Logo

Dev tatbikat 230 uçakla başladı!

ABD ve Güney Kore Parartesi günü şimdiye kadar yaptıkları en geniş ortak hava tatbikatını gerçekleştirdi. Seul Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre beş gün sürecek tatbikatta F-22 Raptor hayalet uçakları da dahil 230 uçak ve on binlerce asker olacak.

Dev tatbikat 230 uçakla başladı!

Geçtiğimiz günlerde şimdiye kadarki en kuvvetli kıtalararası balistik füzesinin denemesini gerçekleştiren Kuzey Kore'nin tamamen provokasyon olarak nitelediği Vigilant Ace adlı tatbikata ilişkin Pyongyang ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin nükleer savaş çıksın diye yalvardığı yorumunu yaptı. Fakat Güney Kore Birleştirme Bakanlığı tatbikatın savunma amaçlı olduğunu duyurdu.

Birleştirme Bakanlığı Sözcüsü Baik Tae-hyun Hava tatbikatı müttefikler arasında savunma amaçlı her yıl gerçekleştirilen normal bir askeri tatbikattır. Hükümet Kuzey Kore'nin her tepkisi üzerine bir yorum yapmayacak dedi.

Kuzey Kore 2006'dan bu yana en son da Eylül ayında giderek artan kuvvette atom testleri gerçekleştirdi.

Kuzey Kore geçtiğimiz Çarşamba günü de ABD'de herhangi bir yeri vurabilecek menzilde ve süper büyük nükleer başlık takılabilecek Hwasong 15 Kıtalararası Menzilli Balistik Füze denemesi gerçekleştirmişti.