Gazete Vatan Logo

Dev şirketten yeni adım! Corona test kitleri evlere gönderilecek

Amazon, corona virüsle mücadele kapsamında ABD'de yeni bir adım atıyor. Test aşamasındaki projede Amazon, isteyen kişilere virüs test kitlerini evlerine ulaştıracak.

Dev şirketten yeni adım! Corona test kitleri evlere gönderilecek

Corona virüs (COVID-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini aşmış durumda. ABD, 160’dan fazla ülkeye yayılan virüsten en çok etkilenen ülkelerde üçüncü sırada yer alıyor.

600'E YAKLAŞTI

Son rakamlara göre ülkede 45 binin üzerinde vaka bulunuyor. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 600’e yaklaşmış durumda.

Virüs ile mücadele kapsamında ABD’de en çok vakanın görüldüğü kentlerden birisi olan Seattle’da önümüzdeki günlerde test kitleri evlere gönderilebilir.

TEST EDİLECEK

Engadget’ta yer alan habere göre, Bill Gates’in kurucusu olduğu Gates Foundation ile işbirliğine giden Amazon, bu projeyi test etmeye başlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda evlerine corona virüs tespit kiti gönderilen kişiler testi uyguladıktan sonra bunu Amazon personeline teslim edecek ve bu sayede hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.

ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR

Aynı açıklamda söz konusu teslimatın Amazon tarafından özel eğitimden geçirilmiş kişiler tarafından gerçekleştirileceği bilgisinin de altı çizildi.

Haberin Devamı

Amazon’un kurulduğu kent olna Seattle’ın içinde bulunduğu Washington eyaleti ABD’de corona virüsten en çok hasar alan eyaletlerin başında geliyor.

Yayınlanan en son resmi rakamlara göre, eyalette binin üzerinde vaka tespit edilmiş durumda. Eyalet sınırları içerisinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 75.