Gazete Vatan Logo

Dev şirkette sahte hesap şoku!

Dünyadaki çok sayıda belediye ve özel şirketle anlaşmalı ücretsiz internet hizmeti veren Gowex'in son 4 yıldaki hesaplarının yüzde 90'ının sahte olduğu iddia edildi.

Dünyadaki çok sayıda belediye ve özel şirketle anlaşmalı ücretsiz internet hizmeti veren Gowex'in son 4 yıldaki hesaplarının yüzde 90'ının sahte olduğu iddia edildi. Borsa değeri bir haftada yüzde 60'ın üzerinde düşen Gowex'in başkanı istifa ederken, şirket de iflasını açıkladı

Dünyada 80'den fazla kentte yaklaşık 125 milyon kullanıcıya ücretsiz internet bağlantı hizmeti sunan İspanyol Gowex'in son 4 yıldaki hesaplarının sahte olduğu iddiası, şirketi iflasa sürükledi.

"Gotham city Research" adlı analiz şirketinin geçtiğimiz hafta yayımladığı raporda, Gowex'in son 4 yıldaki hesaplarının yüzde 90'ının sahte olduğu iddia edildi. İddianın ardından geçtiğimiz hafta borsadaki hisselerinin değeri yüzde 60'ın üzerinde düşen şirketin, piyasa değerinde de yaklaşık 1 milyar avroluk kayıp yaşandı.

Gowex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jenaro Garcia'nın da istifasının ardından şirket, iflasını açıkladı. Garcia, geçtiğimiz haftasonu sosyal paylaşım sitesi twitter aracılığıyla yayımladığı mesajda, "yürekten özür dileyerek", hesaplarda sahtecilik yaptığını kabul etmiş ve bunun sonuçlara katlanıp, yargı ile işbirliği içinde olacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

SKANDAL BORSAYI VURDU

İspanyol Borsalar ve Piyasalar (BME) kurumunun yönetim kurulu ise yeni bir açıklamaya kadar Gowex'in hisselerinin alım ve satım işlemlerini durdururken, şirketten gerçek hesaplarını istedi. Gowex skandalından dolayı 30'a yakın teknoloji şirketinin hisselerinin de borsada ciddi düşüş yaşadığı görüldü.

Bu arada Gowex ile iş yapan birçok resmi ve özel kurumda şaşkınlık yaşanırken, Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, "Bize sundukları belgeler sahteyse sözleşmeler hemen feshedilecektir" açıklamasında bulundu.

İspanya'daki bir çok kentte, şehir merkezlerinde, otobüslerde, metrolarda, gazete bayiilerinde Gowex'in verdiği ücretsiz internet hizmeti bulunuyor. Şirket, çoğunluğu İspanya'da olmak üzere dünyada 80'den fazla kentte yaklaşık 125 milyon kullanıcıya ücretsiz internet bağlantı hizmeti sunuyor.