Gazete Vatan Logo

Dev şirketler O''nu konuşuyor!

Büyük sistemlerde bulduğu güvenlik açıklarıyla adını sıkça duyuran Emrullah Akdemir, son olarak Google servislerinde bulduğu güvenlik zafiyeti ile gündeme geldi.

Emrullah Akdemir, 24 yaşında genç bir bilgisayar dehası.Büyük sistemlerde bulduğu güvenlik açıklarıyla adını sıkça duyuran Emrullah Akdemir, son olarak Google servislerinde bulduğu bir zafiyet ile gündeme geldi.

Tüm facebook hesaplarının ele geçirilmesini sağlayan bir güvenlik açığı tespit ederek bunu Facebook Güvenlik ekiplerine bildiren Akdemir, Facebook’un güvenlik uzmanları için oluşturduğu Facebook beyaz şapkalı hackerlar listesi olan “Whitehat” listesine girerek Facebook’un ödül programından yararlanmıştı.

Facebook''ta bulunan güvenlik açığı;


Akdemir, bu kez de Google servislerinde bulduğu kritik güvenlik açıklarıyla Google güvenlik uzmanları onur listesi olan “Security Hall of Fame” listesine dâhil olmayı başardı.Google’da bulduğu güvenlik açıklarını kötü amaçlarla kullanmak yerine genelde yetkililere bildirme yolunu seçen Akdemir’in ismi, Türkiye’nin en iyi güvenlik danışmanları arasında anılıyor.

Birkaç ay önce ortaya çıkan tüm Hotmail hesaplarının ele geçirilmesini sağlayan kritik bir zafiyeti de çektiği bir video ile Türkiye‘de ilk duyuran kişi olan Akdemir, bu tür güvenlik açıkları güvenli bir şekilde tamamen kapatıldıktan sonra da detaylarını blogundan paylaşıyor.

Hotmail''de bulunan güvenlik açığı;



Güvenlik uzmanlarının Türkiye’nin en büyük hack saldırısı olarak nitelendirdiği ve geçtiğimiz günlerde Google, Microsoft, Yandex, Gmail , Hotmail , Paypal gibi büyük şirketlerin Türkiye temsilciliklerinin aynı anda hacklenmesiyle sonuçlanan saldırıyı yapmakla suçlanan Akdemir, bugünlerde yine Türkiye ‘ de en fazla konuşulan isimlerden bir tanesi. 4 Mayıs 2012’de Google, Microsoft, Yandex, Gmail, Hotmail, Paypal gibi birçok büyük şirketin Türkiye temsilcilikleri, ODTÜ bünyesinde barınan ve Türkiye’nin en büyük domain sistemi Nic.tr sistemlerine sızılarak hacklenmişti. Bu gerçekleşen olay sonrası hakkında açılan soruşturma devam ederken Emrullah Akdemir, web güvenliği alanında ki başarılı çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Dev şirketler O''nu konuşuyor!