Gazete Vatan Logo

Dev satışta şok gelişme! 20 yıl hapsi gündemde...

8 yıl önce dünyanın gündemine bomba gibi düşen tarihin en büyük teknoloji satın almalarından birisi olan Autonomy şirketinin HP`ye satışında şok gelişme. 11 milyar dolarlık devasa satış öncesinde şirketin fiyatını olduğundan fazla göstermekle suçlanan Autonomy`nin eski CEO`su Lynch hakkında soruşturma başlatıldı. Lynch, 20 yıla kadar hapis yatabilir.

Dev satışta şok gelişme! 20 yıl hapsi gündemde...

İngiltere'nin önde gelen teknoloji yöneticilerinden Mike Lynch, CEO olduğu dönemde Autonomy şirketini HP'ye 11 milyar dolara satarken sahtecilik yaptığı iddiası ile 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Hakkında soruşturma başlatılan Lynch için komplo kurmak ve sahtecilik suçlarını kapsayan 14 iddia bulunuyor.

Teknoloji dünyasına bomba gibi düşen iddialara göre Lynch, 2011 yılında ortak kurucusu olduğu Autonomy şirketini bilgisayar devi HP'ye 11 milyar dolara satmadan önce şirketin fiyatını "evraklarda sahtecilik" yaparak olduğundan çok daha fazla gösterdi. İddialara göre Lynch ayrıca satıştan haksız olarak 815 milyon dolarlık kişisel kazanç da sağladı.

Soruşturma sonucunda iddiaların doğrulanması durumunda Lynch'in 20 yıla kadar hapis cezası alması söz konusu.

ZAMANINDA BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

Autonomy yazılım şirketi, 1996 yılında San Francisco’da Michael ve Mike Lynch kardeşler tarafından kurulmuştu. İmza attığı başarılı projeler sayesinde piyasada adını duyuran şirket, 2011 yılında HP'ye satılmıştı.

Haberin Devamı

11 milyar dolar ile teknoloji dünyasında tarihe geçen en yüksek satın almalardan birisi olan Autonomy'nin HP'ye satışı o dönem dünyada büyük ses getirmişti.

8,8 MİLYAR ZARAR YAZDI, İKİYE BÖLÜNDÜ

Devasa satışa ardından 8,8 milyar dolarlık zarar yazan dünya devi HP, daha sonra yeniden yapılanmaya giderek HP Inc. ve HP Enterprise olarak ikiye bölünmüştü.(Milliyet)