Gazete Vatan Logo

Dev projeler yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor

GYODER, 2015 yılının son Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi

“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, 2015 yılının son Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.2015 yılının gayrimenkul sektörü açısından değerlendirildiği toplantıda, 2016 yılı için öngörüler de gündemdeydi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında gelen gayrimenkul sektörünün tüm segmentlerini aynı çatı altında bir araya getirerek, sektörün temsilcisi ve öncü kurumu olmak misyonuyla çalışmalarını sürdüren GYODER, Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. GYODER Başkanı Aziz TORUN başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu,2015 yılını sektör açısından değerlendirdi. Toplantıda, 2015 yılında bir duraksama endişesi yaşanmasına rağmen gayrimenkul sektörünün büyümesini sürdürerek; derinleştiği, yabancı yatırımcının ilgisinin arttığı vurgulandı.

“2016 Yılı Umut Verici”

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılında da büyümesini sürdüreceği, özellikle yabancı yatırımcıların ilgisinin artarak devam edeceği öngörüsünün paylaşıldığı toplantıda, sektörün, 2016 yılında yatırımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentileri karşılamaya yönelik farklı projeler üretmeye devam edeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Türkiye gayrimenkul sektörünün gayrimenkul portföyünü zenginleştirilmesi gerektiği, sahip olunan büyük potansiyelin en doğru şekilde değerlendirmek ve küresel rekabet koşullarında güçlü bir pozisyona sahip olacak stratejileri geliştirmek zorunda olunduğu ifade edilen toplantıda, GYODER’in uluslararası zeminde en büyük ve prestijli organizasyonlar olan MIPIM ve CityScape'deki işbirliklerinin devam edeceği ifade edilerek 2016 yılında sektörde bir marka haline gelen Gayrimenkul Zirvesi’nin 15’incisinin Mart ayında gerçekleştirileceği, aynı zamanda Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8' incisinin de Antalya'da Nisan'da yapılacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, bilgiye ve veriye olan ihtiyaç doğrultusunda sektörün gelişimi için vasıflı eleman yetiştirmeye yardımcı olmak amacıyla faaliyet gösteren "GYODER Akademi"nin Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğinde yürütülen “MBA in Real Estate” Yüksek Lisans Programı ve Bilgi Üniversitesi işbirliği ile sürdürülen sektöre özel sertifika programlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

“GYODER, Gayrimenkul Sektörünü Hem İç Hem Uluslararası Platformda Temsil Ediyor”

GYODER İcra Kurulu da 2016'ya ilişkin temennilerini; diğer sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, 300'e yakın üyesi ile Türkiye geneli ve uluslararası arenada sektörü temsil eden geniş bir işbirliği platformu olarak gayrimenkul sektörünün hem iç hem uluslararası platformda önemli organizasyonlarda temsil ederek doğru bilgiyi bireysel ve kurumsal yatırımcıya aktarmak olarak dile getirdi.

Kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ve yeni yerleşim merkezlerinin oluşturuluyor olması ile 2016 yılında da gayrimenkul sektörünün genel ekonomiye uygun olarak %5-6 büyüyeceği ve öncü firmalar ile gerçekleştirilen marka projelerin, 2016 yılı trendlerini belirleyerek sektörel büyümenin ivme kazanması konusunda etkin rol oynayacağı görüşü paylaşıldı. Ülke ekonomisindeki olumlu değişiklikler ve global ekonominin de aynı şekilde hareket etmesinin Türkiye’ye uluslararası yatırımcılar açısından tercih edilebilir kıldığı, 2016 yılının özellikle kurumsal uluslararası yatırımcılar açsından Türkiye'nin tekrar radara alınacağı bir dönem olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Ayrıca, 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Finans Merkezi, Galataport, Haliçport gibi mega projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmalarının inşaat ve gayrimenkul sektörüne ivme kazandırdığı, bu durumun da yabancı yatırımcı ilgisini arttırdığı belirtildi.