Gazete Vatan Logo

Dev proje için düğmeye basıldı!

Emlak Konut GYO, yılı yeni bir proje ile kapatıyor

2012 yılının ilk 9 ayında 686 milyon 20 bin TL gelir sağlayan, kârını ise 4’e katlayarak 261 milyon 620 bin TL’ye çıkaran Emlak Konut GYO, yılı yeni bir proje ile kapatıyor. Toplam 99 bin 581 m2’lik arsanın imar planlarını tamamlayan şirket, sağlık, eğitim, dini tesis ve ticaret birimlerinin yer alacağı projenin ihalesini 13 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Emlak Konut GYO, yıl biterken yeni bir projenin ihalesini daha gerçekleştirmeyi planlıyor. 2012 yılının ilk 9 ayında 686 milyon 20 bin TL gelir elde eden, kârını ise 4 katına çıkararak 261 milyon 620 bin TL’ye taşıyan şirket, 13 Aralık’ta Kartal’da yeni bir arsanın imar planlarını tamamladı. 2012 yılı içerisinde belirlenen hedefler doğrultusunda portföylerini çeşitlendirmeyi sürdürdüklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, TOKİ mülkiyetinde bulunan ve Çavuşoğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan toplam 99 bin 581 metrekarelik arsanın imar planları ve fonksiyon tahsisinin tamamlandığını, 13 Aralık’ta ihalenin yapılacağını açıkladı. Toplam 141 bin metrekare emsale esas inşaat alanıyla dev bir projenin Kartal’da hayata geçirileceğine işaret eden Kurum, projede sağlık, eğitim, dini tesis ve ticaret fonksiyonlarına yer verileceğini belirtti. Kurum, Eylül ayı itibarıyla satılan bağımsız bölüm adedinin 5 bin 257 olduğunu, yılsonu itibarıyla bu rakamın 10 bin adede ulaşacağını söyledi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde geliri 429 milyon TL olarak gerçekleşen Emlak Konut GYO’nun 2012 yılının ilk 9 ayında gelirlerini yüzde 60 oranında artırdığını belirten Kurum, şöyle devam etti: “2011 yılının ilk 9 ayında 66.5 milyon TL kâr açıklayan Emlak Konut GYO, bu yılın ilk 9 ayında ise kârını 4’e katlayarak 261 milyon TL’yi aştı. 2012 Ocak Eylül döneminde Emlak Konut GYO 7 milyar 646 milyon TL’lik aktif büyüklüğü ile piyasa değeri, gayrimenkul portföyü ve arsa stoku açısından Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı.”

Yasadan sonra yabancıya satış 500 adete çıktı

Mütekabiliyet yasası ile eski uygulamaya göre 56 ülke vatandaşlarına tanınan gayrimenkul sahipliği hakkının Türk Cumhuriyetleri, Rusya ve Ortadoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde 180 ülkeye çıkarıldığını söyleyen Murat Kurum, “Bu düzenlemenin olumlu etkisiyle şirketimizin 2012 yılına kadar yıllık olarak yaklaşık 5 adet olan yabancıya satış rakamı bu yıl için 500 adede yükseldi. Bu olumlu etkinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini beklemekteyiz” diye konuştu.

Ukra Ispartakule projesinde 99 bin TL’ye ev

BEYLİKDÜZÜ ve Esenyurt’ta geliştirdiği Ukra City ve Hane Plus gibi projelerle bilinen Ukra İnşaat, Ispartakule’de yeni bir projeyi lansmana özel olarak 1.600 TL’den başlayan ortalama metrekare fiyatlarıyla satışa çıkarıldı.

Temeli 10 Ocak 2013’te atılacak ve 31 Mart 2015’te tamamlanacak projede bu kapsamda fiyatlar 99 bin liradan başlayacak. Ukra İnşaat olarak 2003 yılından bu yana Ukra City, Hane Plus gibi projelerle binlerce kişinin ev sahibi olmasını, yüzlerce ofis ve mağaza açılmasını sağladıklarını belirten Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, “İstanbul’un batısında bambaşka bir yaşam alanı var. Bölgenin cazibesi giderek artıyor” diye konuştu.

Yüzde 90’ı yeşil alandan oluşması planlanan projede evlerin 681’i daire, 46’sı teras ev olarak tasarlandı. Deniz ve göl manzarası bulunacak proje 2 ayrı parselden, 7 adet zemin+14 kat ve 2 adet zemin+3 kat teras evler olmak üzere toplam 9 bloktan, 1+1, 2+1 ve 3+1’lerden oluşacak.

Ukra İnşaat, yeni projesi Ukra Hayat Ispartakule’nin tanıtımı için de aynı dizideki Memati karakterine hayat veren oyuncu Gürkan Uygun ile anlaştı.

Aris Park’ta 40 ay 0 faiz fırsatı veriliyor

Aris Yapı’nın Beylikdüzü’nde başlattığı Aris Park Residence projesinde sınırlı sayıda bulunan daireler 229 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Erken teslim edilmesi planlanan daireler için anlaşmalı bankalardan kullanılacak konut kredisinin yanı sıra şirket bünyesinde 40 ay sıfır faiz imkanı da veriliyor.

Her biri 14 katlı 3 blokta toplam 267 lüks daireden oluşan projede 61m2, 121m2 ve 171 m2 büyüklüğündeki dairelerde ayrıca kişiye özel esnek ödeme seçeneklerini de var. 24 saat kapalı devre güvenlik sistemi ve konusunda uzman güvenlik ekibiyle sürekli ve etkin koruma altında olan Aris Park Residence’ da, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, buhar odası, yoga odası, plates odası, çocuk oyun odaları bulunuyor. Residence’ın sosyal tesisleri; bay ve bayanlara ayrı ayrı günlerde kullanılmak üzere dizayn edilmiş. Projenin 15. Katında cep sineması ve deniz manzaralı Roof Cafe bulunuyor.

Tahincioğlu Göztepe Leed sertifikası aldı

Tahincioğlu Gayrimenkul’un A plus ofis projesi Nidakule Göztepe, Amerika Yeşil Bina Konseyi tarafından ‘’Leed’’ sertifikasına layık görüldü. Yeşile, doğal hayata, doğal kaynakların verimli kullanımına, su ve enerji tasarrufu yapabilen sağlıklı ve sürdürülebilir mekanların geliştirilmesine katkı sağlayan projelere verilen Leed sertifikası kriterlerine göre tasarlanan binalar; inşaatın çevreye verdiği olumsuz etkileri en aza indiriyor. Yapımına 2010 yılının sonlarında başlanan Nidakule Göztepe, toplam 29 bin metrekare kiralık alandan ve 32 kattan oluşuyor. Projede; cafe, restoran, kafeterya, kuaför, lostra salonu, spor salonu, toplantı odaları, kuru temizleme, fuaye alanı, bisiklet parkı gibi çeşitli sosyal kullanım alanları dahil ofis kullanıcılarının talep edebilecekleri tüm VIP hizmetler düşünülmüş.

Propa’dan ‘kişiye özel’ ofis projesi

Propa İnşaat, 78 metrekare ofis bölümünden 4 bin 150 metrekare müstakil A sınıfı ofis binasına kadar her ihtiyaca yönelik özel seçenekleri barındıran ve kullanıcılara ofislerini esnek biçimde tasarlama imkanı veren Propa Ofis Optima projesini satışa çıkardı. Zincirlikuyu’da hayata geçirilecek proje, 6 bin metrekare kapalı alanı, akıllı bina sistemlerinin yanı sıra verimli, esnek ve bölünebilir ofis alanlarıyla da farklı ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde dizayn ediliyor. Propa Ofis Optima’da kurumsal kullanıcılar için 4 bin 150 metrekare kullanım alanına sahip müstakil A sınıfı ofis seçeneği de sunuluyor. Projede ofisler 543 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Akıllı bina teknolojisiyle tasarlanan Propa Ofis Optima, uzaktan kontrol ve raporlama imkânlarını, teknolojik uygulamalarla destekliyor.

Konya’nın ‘helal’ AVM’si açıldı

İçki ve domuz eti satılmaması yönünde kiracılarla anlaştığı için ‘Helal AVM’ olarak tanınan Kentplaza, Konya’da dün açıldı. Şehrin en büyük alışveriş merkezi olan ve 3 bin kişiye istihdam sağlayan 150 milyon liralık yatırım, Konya’yı Lacoste’tan Starbucks’a 60 markayla tanıştırdı.

Konya’da Deha AVM ve Gayrimenkul tarafından başlatılan ve alışveriş merkezi ve kiracı markalar arasında ‘içki ve domuz eti’ satmaması yönünde anlaşma sağlandığı için kamuoyunda ‘helal AVM’ olarak tanınan Kentplaza Alışveriş Merkezi’nin açılışı dün gerçekleştirildi.

45 bin metrekare kiralanabilir alanıyla Konya ve çevresindeki en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Kentplaza’nın açılışında konuşan Deha AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, “Nüfus bakımından Türkiye’nin 7’nci büyük ili olan Konya, 12 bin dolarlık kişi başı yıllık geliri ile ülke ekonomisine büyük ölçüde katkıda bulunuyor. 9 adet organize sanayi bölgesi de bulunan Konya’da kurduğumuz alışveriş merkezi ile biz de 3 bin kişiye istihdam yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ofis bloğundan oluşan kulesiyle birlikte toplam alanı yaklaşık 110 bin metrekare olan Kentplaza’nın uluslararası ve ulusal olmak üzere 60’ın üzerinde marka ile Konya’yı ilk kez tanıştıracağını belirten Arıcı, “Yılda yaklaşık 250 milyon liralık ciro beklediğimiz Kentplaza; Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Twist, Guess, Kahve Dünyası gibi markaları ilk kez Konya’ya getirdi. Merkeze ayda 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Özellikle Mevlana’yı ziyaret için dünyanın dört bir yanından birçok insanın Konya’ya akın ettiğini ve bunların çoğunu İranlı, Koreli ve Japon turistler oluşturduğunu ifade eden Arıcı, Kentplaza’nın yurtdışından Konya’ya gelecek ziyaretçiler için de ikinci bir adres olacağını kaydetti. 150 milyon TL yatırım değeri ile hayata geçirilen Kentplaza’da geniş sosyal yaşam alanları da bulunduğunu ifade eden Arıcı, şöyle devam etti:

“AVM’de 11 adet sinema salonu mevcut. Eğlence merkezi yaklaşık 3.600 metrekarelik alana yayılmış bulunuyor. 3.500 metrekarelik spor merkezi ve yaklaşık 2.000 metrekarelik de dünya standartlarına uygun bowling alanı olan Kentplaza’da ayrıca 2 adet yüzme havuzu ve açık teraslar da var.”

Haberin Devamı