Gazete Vatan Logo

Dev miras davası

Eski Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah’ın mal varlığı eski eşleri birbirine düşürdü. Şah’ın ilk eşi Esra Birgen yüzünden kızının hakkını alamadığını söyleyen üçüncü eşi Manolya Onur, “O kadından kızımın hakkını alacağım” dedi

Dev miras davası

Eski Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah’ın mal varlığı ilk eş Esra Birgen’le üçüncü eşi 1975 Türkiye güzellerinden Manolya Onur’u birbirine düşürdü. 21 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyleyen Onur, Şah’ın ilk eşi Esra Birgen’in imza yetkisi aldıktan sonra kendilerini mağdur etmeye başladığını iddia etti. Bereket Şah’ın 84 yaşında, Alzheimer hastası ve makineye bağlı olarak yaşadığını söyleyen Onur, “O kadın eski eşime ben bakıyorum diye ortada dolanıyor. Bu adamın parasıyla Suadiye’de küçük bir daire alıp yanına iki hizmetli bırakıyorsun. Yanına dahi uğramıyorsun. Bunlar yetmezmiş gibi bir de evi başkasının üstüne yaptırıyor ki kızımın üstünde bir hak talebi olmasın” ifadelerini kullandı.

‘Poşet gibi dolaştırıyor’

21 yıl hukuk mücadelesi verdiğini ifade eden Onur, “Koskoca Haydarabad Nizamı’nı sırf kızı bulamasın diye bir poşet gibi, Göztepe, Antalya, Ordu, Giresun kaçırıp durdu. Koskoca Sedef Adası, Amerika’da 30 milyon dolarlık Çiftlik, Beylerbeyi’nde sabancıların oturduğu Kuleli Yalısı onun” dedi. Onur açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “80 yaşında ama hâlâ bir evladı miras alamasın diye kaçırmaya çalışıyor. Ben o evden ayrılınca bir evlat iki bavulla ayrıldım. Sahip olduğum her şeyi kendim kazandım. Boşanma haklarımı alamayınca mahkemeye gittim. Bereket Şah mahkemeye gelmeyince 2006 yılında Hindistan mahkemesi İstanbul’a geldi.”

Haberin Devamı

‘Mahkemeyi kazandık’

“Mahkemede Şah’ın kızım için bıraktığı miras akdindeki imzanın sahte olduğunu söylediler ama Şah gerçek olduğunu kabul edince mahkemeyi kazandık. 2006’dan sonra sağlığı bozulan Şah, işleriyle ilgilenmesi için ilk eşi olan Birgen’e imza yetkisi verdi. O kadın yetkiyi alır almaz kızım Nilüfer’in mirasını vakıfa çevirerek bizi oradan çıkarttı. Kızımın okul parasını dahi kesti. Şimdi haftaya tekrar Hindistan’a gideceğiz. Birgen beni sürekli arayarak mahkemeden vazgeçmem için para teklifinde bulunuyor. Sanki onunla evlenmişim gibi peşimde dolanıyor.”

‘Manolya sarayı istiyor’

Manolya Onur tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Esra Birgen ise, daha önce yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: “Bereket Şah, Hindistan’da yaşadığı hukuki problemler yüzünden benden yardım istedi. Uzun mücadelelerle malları geri alıp, müze, okul, otel gibi kurumlara çevirdim. Onur çok kısa bir dönem süren evliliğine rağmen çok fazla mal talebinde bulunmuştur. Tek amacı şu anda Barakat Jah’ın kurduğu vakfın üzerinde bulunan sarayı almak. İleride vakfın tüm malları çocuklara pay edilecek.”

Haberin Devamı

‘Dedektif tuttuk'

Manolya Onur, Esra Birgen’in kızını 7 yıl babasından sakladığını öne sürerek şunları söyledi: “Kızım onu aradığında baban seni istemiyor diye telefonları kapatıyordu. Biz dedektif tutarak evi bulduk. Şimdi Nilüfer her gün babasını görmeye gidiyor. Babası sürekli elini tutuyor, gitmesini istemiyormuş. Bize sürekli para avcısı muamelesi yaptı. Prensesim diye ortalarda dolaşıyor. Bizim Şah’ın Nilüfer’e bıraktığının dışında hiçbir miras talebimiz yok. Ama onun yanında hakkımızı bırakmayacağız. Prensesim diyerek eski eşinin attığı paralarla beni ve kızımı ezmeye çalışıyor.”

Haberin Devamı