Gazete Vatan Logo

Dev kapılardan birini biz tutacağız

Turkcell’in yakın gelecekte dünya devi teknoloji şirketlerinden biri olacağını söyleyen CEO Terzioğlu, “Ekonominin kapılarını bu şirketler tutuyor. Biz de onlardan biri olacağız. Yakın gelecekte bir üniversite projemiz olabilir. Böylece daha üretken bir yapıya kavuşacağız” dedi.

Dev kapılardan  birini biz tutacağız

Küresel ekonomi son 15 yılda teknolojinin gelişmesi ile birlikte başka bir noktaya evriliyor. Günümüzde Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devleri de yeni dünya düzeninde sınırları ortadan kaldırıp ekonomik kapıların anahtarlarını ellerinde tutuyor.

Diyarbakır’da bir araya geldiğimiz Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu da işte bu kapılardan birini yakın zamanda Turkcell’in tutacağını söylüyor.

Endüstri 4.0’a çok iyi adapte olduklarını ve datayı işleyerek Türkiye’nin sınırlarını aşıp bir dünya şirketi haline geleceklerini söyleyen Terzioğlu, şunları söyledi: “Artık data ekonominin merkezinde. Yeni dünya düzeninde bilgiyi işleyen bunu doğru pazarlayan gücü elinde tutacak. Dünyadaki çok farklı örnekleri inceliyoruz. Çoğu alanda dünya devlerinin önüne geçtik. Yerli otomobil projesinin bir parçasıyız. Buradaki birikimi de benzer alanlarda kullanacağız. Bakın Çin’de Didi var. Çalışma modeli farklı ama bu tamamen bir altyapı ürünü. İşte biz de Türkiye’de altyapı birikimimizi kullanarak bu alanlarda bilgiyi kontrol eden, ihraç eden bir dev olacağız. Artık filoları elinde tutan değil o yazılımı elinde tutan lider olacak. Turkcell bu alanda belki farklı bir şirket kurabilir.”

Haberin Devamı

Üniversite projesi

Türkiye’nin kısa süre içerisinde kendi teknolojik ürünlerini ve kendi üretimi yazılımları tüm alanlarda kullanmaya başlayacağını ifade eden Terzioğlu, şöyle konuştu: “Şimdi bir enstitü çalışmamız var. Bizim teknolojik ürünlerimiz burada yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından Ar-Ge programları ile farklı bir boyut kazanacak. Bu yapı yakın gelecekte bir üniversite yapısına kavuşacak. Böyle bir projemiz var. Çok daha üretken olacağız. Bu alanda da dünya devlerini inceliyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğine de hız vereceğiz.”

Çağrının yüzde 16’sı
Turkcell Global Bilgi’nin Türkiye’de 12 ilde 14 çağrı merkezi bulunuyor. Turkcell aynı zamanda Ukrayna’daki 4 merkez ile birlikte yurt dışında çağrı merkezi olan tek GSM operatörü. Türkçe dışında Kürtçe ve Arapça da dahil toplam 7 dilde müşterilerine hizmet veren Turkcell Global Bilgi’nin Türkiye genelinde 12 bin çalışanı bulunuyor. İstihdam sırlamasında üçüncü sırada yer alan Diyarbakır tek başına çağrıların yüzde 16’sını karşılıyor.
DİYARBAKIR’A 10 YILDA 450 MİLYON LİRA KATKI
Diyarbakır’daki 10. yılını kutlayan Turkcell Global Bilgi, şehir ekonomisine 450 milyon lira katkı sağlamakla kalmayıp teröre istihdamla darbe vurdu. Geçmişte yaşanan terör olaylarına rağmen hizmetlerini hiç aksatmadan devam ettiren Turkcell Global Bilgi yıl sonuna kadar 500 kişiye daha istihdam sağlayacak. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Turkcell Global Bilgi istihdam ettiği çalışan sayısı ile Diyarbakır’ın en büyük işvereni olduğunu belirterek, “Bugüne kadar toplamda 5 bin 500 kişiye istihdam sağladı. Yıl sonuna kadar Diyarbakır ekonomisine 80 milyon lira daha katkı sağlayıp çalışan sayısını 1.500 kişiye çıkaracağız. Toplamda yarım milyardan fazla katkı sağlamış olacağız” dedi.

Haberin Devamı