Gazete Vatan Logo

Derviş'ten yeni açıklama!

‘Türkiye’yi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına sokma zamanı’

Dünya Bankası-IMF Yıllık Toplantıları nedeniyle Akbank’ın verdiği davette konuşan Kemal Derviş, “Türk bankacılık sektörünün gücünü istihdamı finanse etmek için kullanma ve Türkiye’yi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına sokma zamanı” dedi

Bİrleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) eski başkanı ve Akbank Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Kemal Derviş, Türkiye’yi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına sokma zamanı olduğunu söyledi. Derviş, Akbank’ın, Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları dolayısıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlediği davette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin, Bretton Woods kurumları olarak bilinen IMF ve Dünya Bankası’nın yönetiminde hak ettikleri yeri almasının zamanının geldiğini belirtti.

İstanbul’un IMF ve Dünya Bankası’nın tarihindeki en önemli yıllık toplantılarına ev sahipliği yaptığının altını çizen Derviş, “Türk bankacılık sektörünün güçlü olması, ülke ekonomisinin global finans piyasalarını etkileyen kriz fırtınasından daha fazla etkilenmesini engelledi. Şimdi bu gücü, toparlanma, ulusal tasarrufu teşvik etme, ekonomiyi canlandırarak istihdamı finanse etmek için kullanma ve Türkiye’yi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına sokma zamanıdır” diye konuştu.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise İstanbul’un 1955’te IMF-Dünya Bankası toplantılarına ilk ev sahipliği yapmasından bu yana çok daha güçlü bir konumda olduğunu vurgulayarak, “Bugün İstanbul global ekonominin merkezinde ve en önemli kavşak noktasında yer alıyor. İnanıyorum ki İstanbul, dünya piyasalarında alışılagelmiş normların yerini alacak yeni bir mutabakat yaratılmasına önderlik edecek” dedi.

Dinçer, 2010’da Türk bankacılık sektöründe yüzde 12-15’lik büyüme beklediğini, Akbank’ın da sektöre paralel bir gelişim göstereceğini de belirterek, IMF’le anlaşma konusunda ise “Olmaması ölümcül bir durum değil” değerlendirmesini yaptı.

Kraliyet ailesinin orkestrası gecede caz yaptı

Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün de katıldığı davet, mekanın dekorasyonu ve geceye renk katan müziklerle de dikkat çekti. Londra’dan gelen ve İngiltere’nin en eski orkestrası aynı zamanda Kraliyet Ailesi’ne de müzik yapan Piccadilly’nin konser verdiği gecede mumlarla özel bir konsept hazırlandı.

Haberin Devamı