Gazete Vatan Logo

Dershaneciler yine terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinin İstanbul ve Trakya'da faaliyet gösteren dershane temsilcileriyle yaptığı toplantıda, dershanecilerin büyük kısmı salona terk etti.

Dershaneciler yine terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Marmara Bölgesi’ndeki dershane temsilcileriyle Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi ve Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinin İstanbul ve Trakya'da faaliyet gösteren dershane temsilcileriyle yaptığı toplantıda, dershanecilerin büyük kısmı salona terk etti.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 'Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı' kapsamında İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli bölgesi dershane temsilcileriyle Bahçelievler'deki İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde bir araya geldi.

Toplantıya; Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Bakanlık Müşaviri Malik Türedi ve bir çok dershane temsilcisi katıldı.

MADEM Kİ GELDİM...

Programda konuşan Yusuf Büyük, "Madem ki geldim bu salonu doldurduk, uzun yolculuktan sonra geldiniz, zahmet ettiniz masraf ettiniz o halde geliş maksadını da hasıl ettirelim. Siz de eğitimcisiniz, paydaşımızsınız, aynı hedefe birlikte koştuk. Belki televizyonlarda izlediğimiz şeyin burada olmayacağını düşünüyorum. Burada oluşacak bir olumsuzluk hem öğrencilerimize yansıyacak, hem de bütün ülkeye yansıyacak. Okul olması hasebiyle daha dikkatli olunacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

ÇİRKİN BİR DAVRANIŞ GİBİ YANSITILIYOR



Marmara dershaneciler adına konuşan bir eğitimci ise ayağa kalkarak, "Arkadaşlarımızın haklı tepkilerini ortaya koymaları çirkin bir davranış gibi yansımasını kesinlikle kabul etmiyorum. Sektör muhatap olarak alınmamış. İkna etmeye çalışmış ve arkadaşlar da tepkilerini ortaya koymuşlardır." diye konuştu.

Büyük de, "Biz daha açılış konuşması bile yapmadık ama toplantının sonuna kadar böyle devam edecek. Birini suçlama gibi bir şey olmadı. Bugün burada toplanmamızın maksadı, paydaş olarak sizi dinlemek. Bilgi kirliliğine de neden olan sizden öneri, düşünce ve tavsiye alarak bakanlığa dönmüş olmak. Umuyorum ki bu toplantı eğitim camiasına yakışır bir şekilde olacaktır. Biz elbette sizin dertlerinizi sıkıntılarınızı, belki sesinizi yükseltmenizi inanın katıldığımız bütün toplantılarda inanın normaldir çünkü bir sürecin içerisindeyiz diye bakıyoruz. Burası hukuk devletidir, yasaların nasıl çıktığını hepimiz biliyoruz. Şöyle şöyle olsaydı daha iyi olurdu diye 4 ay sonra söyleme yerine şimdi söylemenizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

BİZ ÇIKIYORUZ DEYİP GİTTİLER

Başka bir dershane yetkilisi ise, "Burada kes kopyala yapıştır yaparken yine hata yapmışsınız. Şimdi çıkıyoruz." diyerek dershane yetkililerinin büyük kısmı salona terk etti.

Dershane temsilcileri toplantıda öncesi dershane sahiplerine bir dağıtılan ankette 'Dershanelerin dönüşümünü destekliyor musunuz? şeklindeki soruya
A) Evet destekliyorum
B) Evet destekliyorum şeklinde cevap düzenlendiğini söyledi. Dershane yöneticileri MEB'in yeni bir 'copy-paste' skandalı yaptığını söyledi. Tartışma sırasında dershanelerin kapatılması yönünde görüş bildiren bir kişinin de dershane sahibi olmadığını ifade edildi.

Tartışmaların büyümesi üzerine tıklım tıklım dolu olan salonda koltuklar boş kaldı.

BAŞBAKAN'IN FOTOĞRAFIYLA PROTESTO ETTİ


Toplantıyı protesto edenler arasında yer alan Hakkı Öztürk adlı bir dershane yöneticisinin elinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çekilmiş fotoğraflar tuttuğu görüldü. Öztürk, 1995 ylında Anafen Florya Şube Müdürü olduğunu söyleyerek, "O zamanlar Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanıydı. Kızı, Anafen Dershanesi'nin Üsküdar Şubesi'nde okuyordu. Kendisi de Florya Şubemizi ziyaret etmişti. Hatıra fotoğrafı olarak çektirmiştik. Dershanelerimizin faaliyetlerinden çok memnun olduğunu söylemişti. O günden bugüne ne değişti de şimdi, 'Dershaneler kapatılsın' diyor" dedi.

Haberin Devamı