Gazete Vatan Logo

Dershane yerine okullarda destek kursu dönemi başlıyor

İstanbul’da, dönüşüm için 377 dershane başvurdu, öğrenciler okullarda destek kursundan faydalanabilecek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 1 Eylül 2015’ten itibaren dershanelerin kapanacak ya da özel okula dönüşecek olması ile öğrenci ve mezunların sınavlara hazırlık aşamasında neler yapabileceklerini anlattı.

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon, İstanbul genelinde ise 348 binin üzerinde öğrencinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girdiğini kaydeden Yıldız, dershanelerin kapatılması nedeniyle veli ve öğrencilerin, sınava nerede hazırlanılacağına dair soru ve endişelerinin bulunduğuna dikkati çekti.

594 dershane var

İstanbul’da haziran 2014’te 13 dershanenin kapandığını, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında özel okula dönüşüm için 377 kurumun müracaat ettiğini anlatan Yıldız, kentte şu anda 594 dershane, 142 etüt eğitim merkezi olduğunu aktardı.

Dershanelerin kapatılma sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçen sene uygulamaya konulan destekleyici ve yetiştirici kurslar bulunduğunu anımsatan Yıldız, ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve liselerin tamamında, talep eden öğrencilerin, yine okul içindeki öğretmenler eşliğinde bu kurslara katılabildiğini söyledi. Muammer Yıldız, gençlere, zorlandıkları derslerde, öğretmenlerin destek vereceğini kaydederek, “Dershaneler kapatıldığı için, çocuklarımızın bir üst öğrenime gitmeleri amacıyla, okullarımızdaki öğretmenlerimiz destek ve yetiştirme kursları açıyor ve bu kurslarda derslerini veriyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zaman konusu esnek

Yıldız, okullarda verilen kursların hafta içi ya da hafta sonu, gündüz ya da akşam saatlerinde olabileceğini dile getirerek, ders saatlerinin gün içindeki zamanı konusunda esneklik olduğunu ve bir sınır bulunmadığını ifade etti. Çalışma hayatına başlayan mezunlar da düşünülerek akşam kurslarının olabileceğini söyleyen Yıldız, kursların gelen taleplere göre belirleneceğini kaydetti.