Gazete Vatan Logo
Magazin Derin melodilerin adamı

Derin melodilerin adamı

Ortaya koyduğu eserler sebebiyle “derin melodilerin adamı” olarak tanımlanan Mark Eliyahu, 150 yıllık kamançası ile yeniden ülkemizde hayranları ile buluşacak. Son albümü Roads’un tanıtım turnesine kapsamında gelecek olan Eliyahu, 1 Aralık gecesi Piu Entertainment organizasyonu ile Zorlu PSM’de sahne alacak. Sanatçı ile müziğini konuştuk

Derin melodilerin adamı

- Doğu müziğinin genelde duygusal bir temaya sahip olmasını neye bağlıyorsunuz?

Doğu’nun müziği çok etkileyici fakat aynı zamanda çok fazla manevi ve felsefi tarafları var. Bu müziği keşfederek çok daha fazla duygulara karışabilirsiniz.

-Piris Eliyahu’yla birlikte beste yapmak ve sahne almak nasıl bir duygu?

Piris ile çalışmak büyük bir onur. Büyük bir üstad ve ondan çok fazla şey öğreniyorum. Konserlerimdeki kompozisyonlarımda benim ortağım.

- Adalat Vazırov müziğinizi nasıl etkiledi?

Öğretmenim Adalat Vazirov ile çok güçlü mental birlikteliğim var. Benim kalbimde yaşıyor. Bana kamança çalmayı öğreten kişidir ve bu yüzden ona sonsuza kadar minnettar kalacağım.

- Batı enstüramanlarını ön plana çıkaran çalışmalar yapmayı planlıyor musunuz?

Evet tabii ki... Batı enstrümanları kullanarak birçok proje yaptım önümüzdeki sene bir proje daha planlıyoruz.

- İstanbul’a yeniden sahne almaya geliyorsunuz. Burada sahne almak nasıl bir duygu?

Benim için çok heyecan verici. Geçen konser inanılmaz geçmişti ve tekrar İstanbul’da çalacağım için çok mutluyum. Sürprizlerim de olacak.

Haberin Devamı

- Ele Deme şarkısındaki vokal performansınız sevenlerinizi şaşırttı. Vokalinin size ait olduğu bir albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Aslında bu konu üzerinde çalışıyorum. Sözler müziğin bazını oluşturuyor ama insan sesi tüm enstrümanlar için ilham kaynağı ve şarkı söylemeyi seviyorum. Aynı zamanda da çok bilinmese de dans etmeyi seviyorum.