Gazete Vatan Logo

Deride sanat etkisi

2015-16 kışı gibi 2016-17 kışı da süet ve deriyi kucaklıyor. Ancak birçok modacı koleksiyonları için sanat eserlerinden ilham alarak deriyi tuval gibi kullandı. Ortaya hem Retro hem modern görünümü tasarımlar çıktı

Deride sanat etkisi

Geride bıraktığımız 2016’ın gözde modası süet 1970’ler rahatlığını bu kış da size yaşatacak. Retro ve geçmiş referanslarıyla süet tasarımlar sezonun diğer bir modası olan kadifelerle uyum sağlıyor. Sonbahar-kış sezonunun en trend parçaları süetle kombinlenebildiği gibi kış için biçilmiş kaftan olan süet tasarımlar özensiz şıklık yaratıyor. Tory Burch denim renkli süet mavi parçalarıyla göz doldururken orta boy etek tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Tod’s ve Ralph Lauren’in süet pantolon ceket takımları canlı renkleriyle tercih ediliyor ve maskülenlik katıyor. Derek Lam’in ise renkli süet parçaları bir arada kullandığı tasarımları 21. Yüzyıl güncelliğinde Retro bir efekt sağlıyor.

Küçük ve etkili deri parçalardan başlayın

Deri ceketler her zaman sevildi. Deri üst ve etekler ise birkaç sezondur dolaplarda. Ama bu kadar deri yeterli değil diyorsanız doğru zamanda yaşıyorsunuz. Uzun deri ceketlerden, mimari harikası gibi dikişe sahip elbiselere, çantalardan şortlara deri parçalar yine dolapta krallığını ilan ediyor. Deri ne kadar sempatik gelse de göz korkutan bir yanı da her zaman var. Eğer bu döneme kadar deri parça kullanmadıysanız kesinlikle küçük ama etkili parçalardan başlamanız gerek. Sadece deri etek ya da şortla yola çıkabilirsiniz. Ama deri benim kalemim diyenlerdenseniz deri eteklerle deri görünümlü taytları, deri taytla grafik desenli bir üst ve blazer ceketi bir arada kullanabilirsiniz. Derinin en güzel yanı ise düz ya da desenli üst olsun, renkli çorap ya da uzun ceket olsun fark etmez, her zaman trendleri siz yaratıyor gibi görünürsünüz. Phillip Lim, süet takımları deri üstlerle bir araya getiriyor, Rag&Bone ise farklı kesimlerle insan derisini deri ürünlerle kaplıyor. Mulberry etekten pantolona, sentetik efekt veren deri parçaları yumuşak görünümlü boğazlı kazaklarla kombinliyor.

Haberin Devamı

Feminen şıklık yaratıyor

Kaliteli ve şık görünmeyi seven kadınların tercihi süet ve deri bu sezon birçok parçada karşımıza çıkıyor.

Birçok model, tarz ve akımı simgeleyen parçaların süet veya deri olarak kullanılması, bildiğimiz modellerin bir parça dışında. Eteklerde kullanımı ile feminen şıklığı yakalan modacılar, bluzlarda ve elbiselerde süet ile deriyi bir arada kullanarak bizlere yepyeni bir tarz yarattılar. Süet trendinde bir diğer dikkat çekici özellik ise bildiğimiz bej tonlarında süetlerin yanı sıra renkli süet parçaların olması.

Haberin Devamı

Birçok marka klasik süet görüntüsünü, sezonunun hit renklerinde kullanarak bildiğimiz süet kombin görüntüsüne bambaşka bir hava katmışlar.