Gazete Vatan Logo

Dericilerin hedefi 2 milyar $’lık ihracat

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, sektörün 2018 yılı ihracat hedefinin 2 milyar dolar olduğunu belirtti.

Dericilerin hedefi 2 milyar $’lık ihracat

Şenocak, Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatının son 11 aydır istikrarlı bir şekilde arttığını 178 ülkeye satış yapıldığını söyledi.

Deri ve deri mamulleri sektörünün geçen yılı 1 milyar 520 milyon dolarlık ihracatla kapattığını, bu yılın ilk 5 ayında da 735 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini dile getiren Şenocak, Ocak-Mayıs dönemi ihracatının 110 milyon dolarlık kısmının Rusya’ya yapıldığına işaret etti. Şenocak, Almanya, ABD, Fransa, İtalya, Irak, Katar ve körfez ülkelerine dış satımın da yüksek olduğunu ifade etti.

200 doları aşıyoruz

Ayakkabıda İtalya’daki marka firmalara ürün yapıldığını anlatan Şenocak, şöyle konuştu: “İhracatta ayakkabıda genel ortalamamız bu yıl 9 dolara çıktı. Deri giyimde kilogramda ihracat ortalamamız 160 dolar, saraciyede 90 dolar. AB ülkelerine ihracatımızın kilogram değeri ortalama 20-25 dolar. Rusya’ya ortalama 20 dolar. Kilogram ihracat değerinde 200 doları aştığımız ülkeler var. Sadece materyalin değeri önemli değil, tasarım yapmak, moda yaratmak önemli.”

Haberin Devamı