Gazete Vatan Logo

Deri altında hasar yaratarak gençleşme trendi

Deri altında tedavi edilmek istenen noktaya verilen ultrason dalgaları ile gençleşme sağlayan yeni uygulamalardan biri olan Ultherapy yöntemini René Clinic’ten Dr. Kırdar Güney anlattı.

Deri altında hasar yaratarak gençleşme trendi

Ulthera, ofis şartlarında uygulanabilen popüler ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biri. Temel amacı cilt altındaki özel bağ ve kas dokusunda hasar meydana getirerek yeniden kollajen üretimini artırmak ve çekme etkisinden faydalanmak olarak açıklanıyor. Bu hasarlar odaklı ve çevre dokulara zarar vermiyor. İstenen tabakada proteinlerin büzüşüp parçalanmasına neden olup yeniden yapımı aktive ediyor. Düzenli ve kuvvetli yeni protein ve kollajen yapımı ile çekme etkisi başlıyor. Böylece sarkma etkilerini ters çevirme, sıkılaşma görülüyor. Aynı zamanda daha yüzeyel uygulanan başlıkları ile kırışıklıklar da tedavi edilebiliyor. Bu, biz plastik cerrahlar tarafından yüz germe ameliyatları sırasında kuvvetinden dolayı yukarı astığımız tabaka. Bu cihaz sayesinde cerrahi olarak herhangi bir kesi yapmadan direkt hedeflenen tabakaya ulaşılıp germe etkisi yapılabiliyor.

Cihazda 3 adet farklı derinlik için 1,5 mm, 3 mm ve 4,5 mm başlık bulunuyor. Ayrıca cihaz işlem sırasında ultrason taraması yaparak hangi tabakada olduğumuzu anında bize gösteriyor. Böylece anlık olarak hangi tabakada olduğumuzu ve önemli anatomik yapıları bize gösterip spesifik atış yapma imkanı sağladığı gibi yanlış yerlere atış yapmamıza engel olarak, olası komplikasyonlar da önlenmiş oluyor.

Haberin Devamı

Uygulanan bölgeler

Göz çevresi, alın, yanaklar, boyun, gıdı ve dekolte bölgesine uygulanabiliyor. Sıklıkla orta derece vakalarda tek seans yeterli oluyor. Ancak şikayetleri daha ağır olan kişilerde ikinci veya üçüncü seans gerekebiliyor. Tedavi uygulandıktan sonra yaklaşık 3 ay kadar bir süre sonunda etkisi görülmeye başlıyor. Alınan sonuçlar iki yıla kadar devam edebiliyor, gerektiği zaman da tekrarlanmasında herhangi bir sakınca yok.

Orta ileri yaş, sarkma şikayeti başlamış, cilt elastikiyeti bozulmuş ve hafif yağ artışı olan, kırışıklıkları olan, kaş düşüklüğü olan ve toksin tedavisi istemeyen, dekolte bölgesi kırışıklıkları olan hastalarda gayet başarılı sonuçlar alınır. Genç hastalarda ise yanak ve gıdı bölgesinde yağ tabakayı azaltma ve sarkmaları geciktirme amaçlı kullanılabilir.

Haberin Devamı