Gazete Vatan Logo

Dere yataklarına kaçak inşaata devam

TÜRKİYE genelinde başlatılan ‘imar barışı’ ile 31 Aralık 2017’den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemeyi fırsat bilenlerce inşa edilen kaçak yapıların yıkımının sürdürüldüğü Doğu Karadeniz’de, bir yandan da yeni kaçak inşaatlar yükseliyor.

Dere yataklarına kaçak inşaata devam

Yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara inşa edilenlerin ardından dere yataklarına da inşaat yapılmaya başlandı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nca (WWF) korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen ve yerli-yabancı turistlerin akınına uğrayan Rize’nin Fırtına Vadisi’ndeki dere yatağına otel, pansiyon, restoran ve otopark inşa edilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri, dere yataklarındaki kaçak yapılarla ilgili harekete geçerek, yasal işlem başlattı.

‘Dere yatakları işgal edilmiş’

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan, Fırtına Vadisi’ndeki yoğun yapılaşmaya dikkat çekerek, “Fırtına Vadisi maalesef kirlenmeye devam ediyor. Her taraf inşaat olmuş vaziyette. Ayder için birtakım çalışmalar yapılıyor ama illa ki bir yerler bozulduktan sonra mı bu çalışmaların yapılması lazım? Derelerin içlerine kadar girmişler, dere yatakları işgal edilmiş durumda. Buna ‘Dur’ denilmeli” dedi.