Gazete Vatan Logo

Depremzede öğrencilere burs öğrenciliği!

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (YURTKUR) 2011-12 öğretim yılında burs ve öğrenim kredisi almak için başvuran öğrencilerden Van ve çevresinde meydana gelen depremden etkilenen ailelerin öğrencilerine öncelik tanıyacağı belirtildi. Depremde zarar gören ve ailesinin ikamet adresi Van ve ilçeleri olan öğrencilere bu durumlarını belgelendirmeleri halinde, öncelikli olarak burs tahsis edileceği açıklandı.

YURTKUR’dan yapılan açıklamada, kuruma 2011-12 öğretim yılında burs ve öğrenim kredisi için başvurmayan ancak, Van ve çevresinde meydana gelen depremden zarar gören ve ailelerinin ikamet adresi Van ve ilçeleri olan öğrencilere bu durumlarını belgelendirmeleri halinde öncelikli olarak burs tahsis edileceği belirtildi. Açıklamada, "Kurumdan öğrenim kredisi almakta olan ve depremden zarar gören öğrenciler de durumlarını belgelendirmeleri halinde almakta oldukları öğrenim kredileri Kasım 2011 tarihi itibariyle bursa dönüştürülecektir. Öğrencilerin Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden temin edecekleri zarar gördüklerine dair belgelerini 30 Aralık 2011 tarihine kadar Kurumun ’Cemal Gürsel Caddesi No:61 06590 Cebeci/Ankara’ adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir" denildi.

YURTKUR, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs, diğer öğrencilerin tamamına ise öğrenim kredisi için başvuru sonuçlarının 15 Aralık Perşembe günü kurumun ’www.kyk.gov.tr’adresinden TC kimlik numaraları girilerek öğrenilebileceğini bildirdi. Katkı kredisi almak için başvuran bütün öğrencilere olumlu yanıt verilecek.
Öğrencilerin taahhüt senetlerini 15 Aralık 2011-31 Ocak 2012 tarihleri arasında herhangi bir noterde vergi, resim ve harç için para ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirerek kurumun bölge veya yurt müdürlüklerine teslim edeceği belirtildi. Bölge veya yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde senetler ’Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/Ankara’ adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığı’na posta ile gönderecek veya elden teslim edilebilecek.

Taahhüt Senetlerini 30 Aralık 2011 tarihi mesai saati bitimine kadar teslim edenlerin burs veya öğrenim kredisi ödemeleri 6 Ocak 2012 tarihinde, taahhüt senetlerini 2-31Ocak 2012 tarihleri arasında teslim edenlerin burs kredi ödemeleri ise 6 Şubat 2012 tarihinde Ziraat Bankası’nın ilgili şubelerinden yapılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı