Gazete Vatan Logo

Depremden sonra İstanköy Adası'nda mahsur kalan 179 kişi kurtarıldı

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda mahsur kalan 179 kişi, iki feribot ile Bodrum'a geldi.

Depremden sonra İstanköy Adası'nda mahsur kalan 179 kişi kurtarıldı

İstanköy Limanı'ndan 105 kişiyi alan "Asım Kaptan" ve 74 kişiyi alan "Yeşil Marmaris Lines" adlı feribotlar, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. Feribot mürettabatı, Türk vatandaşlarını limana indirdi.

"Yeşil Marmaris Lines" adlı feribottan sedye ile indirilen yaralı bir kadın da hastaneye kaldırıldı.

Feribottaki Türk vatandaşlarından Mustafa Dinç, depreme uyudukları sırada yakalandıklarını söyledi. Deprem nedeniyle kaldıkları otelin havuz suyunun odalarına kadar girdiğini dile getiren Dinç, "Çok şiddetli bir sallanma oldu. Otelin balkonunun bazı parçaları kopup yere düştü. O kadar şiddetliydi. Sabaha kadar otel dışında oturduk ve artçıları hissettik." dedi.

Gülşah Gökçe ise tatil için İstanköy'e gittiklerini ve depremin uyudukları sırada olduğunu kaydetti. Sallantıyla çok korktuklarını ve ürktüklerini anlatan Gökçe, "Otel görevlileri bize bir şey yansıtmadılar. Sabah olunca manzarayı gördük ve olayın gerçek boyutunu farkettik. Artçı depremleri hissettik. Ürkütücüydü." dedi.

Haberin Devamı

Konsolosluk yetkililerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Gökçe, "15 dakika içerisinde bize dönüş yaptılar. Nasıl tahliye olacağını anlattılar. Gerekli işlemleri yaptık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.