Gazete Vatan Logo

Depremden korkan Niksarlılar çadırlarda yaşıyor

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın, güneş tutulması sonrası Tokat'ın Niksar İlçesi merkezli deprem olacağı iddiası üzerine, halkın tedirgin bekleyişi sürüyor

İlçede halkın büyük çoğunluğu kurdukları çadırlarda yaşıyor. Hayvancılık yapan Hıdır Arif Bekar da 10 günlük kuzusuyla birlikte, kamyon kasasına kurduğu çadırda yaşıyor.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın güneş tutulması sonrasında Niksar merkezli 6.8- 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası üzerine, Niksarlılar paniğe kapıldı. İlçede çok sayıda vatandaş evlerinin bahçelerine kurduğu çadırlarda yaşıyor. Hayvancılık yapan 65 yaşındaki Hıdır Arif Bekar, eşi Yeter Bekar ile birlikte evlerinin bahçesine parkettikleri kamyonetin kasasına kurdukları çadırda yaşıyor. Yeter Bekar, "Hayvancılık yapıyoruz. 10 gün önce bir kuzumuz oldu. Kuzumuzu da yanımıza alıyoruz.

Annesi doğumda öldüğü için kuzuyu biberonla besliyoruz. Onunla birlikte çadırda kalıyoruz" dedi. Çadırların kurulduğu bir bahçeye çadır alacak parası olmadığı için tahtalarla baraka yapan Firdevs Bakır ise 40 günlük torunuyla birlikte barakasında kalıyor. Firdevs Bakır, "Çocuklarım ve torunumla birlikte 6 kişi bu küçücük barakada kalıyoruz. Çadır alacak paramız olmadığı için bunu yaptık" dedi. İlçede, vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor. Niksarlılar, ilçeye gelen ve dün akşam panele katılan deprem uzmanı profesörler ile birliktte, 80'inci Yıl Şehitler Anıtı ve Kültür Parkı'nda tam güneş tutulması izleyecek.

Haberin Devamı