Gazete Vatan Logo

Deprem uzmanı korkuttu! Sırada o il var

Kuzey Anadolu Fayı’nın sistemini mehter yürüyüşüne benzeten Prof. Ahmet Ercan “Kırıklar bir doğu iki batı şeklinde ilerliyor. Sırada Tekirdağ kırığı var, tehlikeli süreç orada” dedi.

Deprem uzmanı korkuttu! Sırada o il var

Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetinde deprem sonrası dikkatler gelecekte yaşanması muhtemel felaketler üzerine yorum yapan uzmanlara çevrildi. İTÜ Maden Fakültesi’nden Prof. Ahmet Ercan da 6.5 ve ardından Saroz Körfezi’nde yaşanan 4.9’luk depremi STAR gazetesine yorumladı.

Anket

Depreme karşı bir önlem aldınız mı?

Evet
Hayır






KAF’ta 301’inci kırılmayı yaşadık

Kuzey Anadolu Fayı’nın (KAF) mehter gibi iki ileri bir geri hareketi olduğunu belirten Prof. Ercan “1957’de Bolu, sonra batıya doğru 1967’de Adapazarı kırıldı. Yine batıya kayıp 1999’da Gölcük sallandı, ardından doğuda 1999’da Düzce yıkıldı. Şimdi de İstanbul ve Tekirdağ kırıklarını atlayıp Saroz’a gittiğine göre aynı karakteri sürdürüyorsa tehlikeli Tekirdağ kırığı süreci başladı diyebiliriz” dedi. Fayın 3.5 milyon yılda 300 kez kırıldığı bilgisini veren Prof. “Son olarak 301’inci kırılma oldu. Tekirdağ’daki hareketlenme de İstanbul’u etkiler” diye konuştu.











Haberin Devamı