Gazete Vatan Logo

Deprem toplanma alanları nedir? Deprem sonrası e-Devlet il il toplanma alanları sorgulama!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından deprem toplanma alanları yeniden araştırılmaya başlandı. Deprem durumunda "Deprem sonrası e-Devlet il il toplanma alanları sorgulama" işlemi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için detaylar…

Deprem toplanma alanları nedir? Deprem sonrası e-Devlet il il toplanma alanları sorgulama!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar, deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki, deprem toplanma alanları nerede? İşte e-Devlet il il toplanma alanları sorgulama!

E-DEVLET ACİL TOPLANMA ALANI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

E-DEVLET ACİL TOPLANMA ALANLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Acil durumlarda toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar E-devlet'te bulunan "Acil Toplanma Alanı Sorgulama" başlığından ikamet ettikleri yere en yakın toplanma alanını öğrenebilecek. Yukarıdaki linke tıklayarak e-Devlet'te yer alan Acil Toplanma Alanı Sorgulama kısmından İl, İlçe, Mahalle/Köy Cadde/Sokak bilgilerini doldurarak yaşadığınız yere en yakın acil toplanma alanını bulabilirsiniz.

Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları belirlenirken;

- Nüfus yoğunluğu,

- Ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı,

- Mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygunluğu,

- Yangın, su taşkını, tsunami, altyapı ve benzerleri gibi ikincil tehlikeler ile deniz, akarsu kenarları, sıvılaşmadan etkilenmeyecek ve fay hatlarından uzak alanlar olması,

Haberin Devamı

- Mümkün olduğunca engebesiz düz araziler olması,

- Konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmemesi,

- Elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakınlığı gibi, seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlenmektedir.

ACİL TOPLANMA ALANI NEDİR?

Acil toplanma alanları herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlardır.