Gazete Vatan Logo

Deprem oldu, duvarlar yıkıldı, 1200 mahkum kaçtı!

Endonezya'da gerçekleşen deprem ve tsunaminin ardından cezaevi duvarlarının yıkılması nedeniyle üç ayrı cezaevinden toplam 1200 kişinin firar ettiği belirtildi.

Deprem oldu, duvarlar yıkıldı, 1200 mahkum kaçtı!

28 Eylül'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem ve ardından gelen tsunamiyle sarsılan Endonezya, bir yandan depremde hayatını kaybeden 1000'den fazla kişinin defin işlemleriyle uğraşırken, diğer yandan da cezaevlerinde gerçekleşen firarları soruşturuyor.

Deprem nedeniyle duvarları çöken üç cezaevinden yaklaşık 1200 mahkumun firar ettiği belirtildi.

Firar sayısının Palu'daki iki cezaevinde 900'e yakın olduğu, Donggala cezaevinde ise 343 kişinin firar ettiği ifade edildi.

Adalet Bakanlığı yetkilisi Sri Puguh Utami yaptığı açıklamada, "İlk başta işler iyiydi. Ancak depremden bir süre sonra cezaevinin içerisinde sular yükselmeye başladı. Bu nedenle mahkumlar panikledi ve kaçmaya başladılar. Depremden etkileneceklerini düşündükleri için kaçtıklarından eminim. Bu mahkumlar için bir ölüm kalım meselesiydi" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı yetkililerine göre, depremin ardından ailelerini görmek isteyen mahkumların bu isteğinin reddedilmesi de firarlara zemin hazırladı.