Gazete Vatan Logo

Deprem korkusu çadır kurdurtuyor

29 Mart yaklaştıkça, Niksarlı'ların endişesi artmaya başladı

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın, 29 Mart tarihinde meydana gelecek güneş tutulması sonrası Tokat'ın Niksar ilçesi merkezli depre olocağı yolundaki açıklaması, 29 Mart yaklaşırken Niksarlılar arasında paniğe yol açtı. Bazı niksarlılar, demrem endişesi nedeniyle çadır kurmaya başladı.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 29 Mart tarihinde meydana gelecek olan güneş tutulmasının ardından, Tokat'ın Niksar ilçesi merkezli 7.2 büyüklüğünde deprem olacağını iddia etmişti. Bu açıklamayı hatırlayan Niksarlılar,ın tedirginlikleri, 29 Mart'ın yaklaşmasıyla artmaya başladı. Bazı vatandaşlar deprem olma ihtimaline karşı şimdiden çadır kurarak hazırlıklar yaparken, depremin 3- 10 nisan tarihleri arasında olacağını noter tastikli yazısıyla iddia eden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ı dikkate alan vatandaşlar, o tarihleri çadır veya arabalarında geçireceklerini belirtiyor.

Evlerinin yanındaki boş araziye çadır kuran Rıza Bayram, "Niksar'daki büyük depremin ardından yaklaşık 80 yıl geçmiş. Bu arada büyük bir deprem meydana gelmedi. Profosörün söyledikleri bizleri tedirgin etti. O tarihlerde çadırda kalacağız" dedi. Bazı vatandaşlar ise profosörün bilim dışı konuşmalar yaptığını ve açıklamasını ciddiye almadıklarını söyledi.

Haberin Devamı