Gazete Vatan Logo

Deprem Japonya’da can aldı

Her yıl binlerce yer sarsıntısına sahne olan Japonya’nın Osaka kentinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 3 kişi yaşamını yitirdi

Deprem Japonya’da can aldı

Japonya’nın Osaka kentinde dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem can ve mal kaybına neden oldu. Yerin 13 kilometre altında yaşanan depremde biri dokuz yaşında bir çocuk olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiği, iki yüz kişinin ise yaralandığı duyuruldu. Küçük çocuğun gittiği yüzme havuzunun duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Depremin çok sayıda binada yangın çıkmasına, yollarda çatlaklar oluşmasına ve ana su hatlarının hasar görmesine neden olduğu kaydedilirken sarsıntının ardından bölgede tsunami alarmı verilmemesi dikkati çekti.

Altyapı hasar aldı

Deprem yüzünden Osaka ve komşu Hyogo’da 17 bin hanede elektrikler kesildi. Osaka Doğalgaz Dağıtım şirketinden yapılan açıklamada da, dağıtım şebekesinde meydana gelen hasardan ötürü kentteki evlere en erken 8 ila 12 gün sonra doğalgaz verilebileceği ifade edildi.

Deprem nedeniyle uçak ve hızlı tren seferleri durduruldu. Diğer yolcu trenlerinin seferlerine de bir süre ara verildiği açıklandı.

Santraller sağlam

Yerel yönetim, deprem nedeniyle Osaka yakınlarındaki Mihama, Takahama ve Ohi nükleer santrallerinde herhangi bir hasar oluşmadığını duyurdu.

Haberin Devamı