Gazete Vatan Logo

Depodan her gün 10 bin koli çıkarıyor

2011’den bu yana cirosunu 14 kat artıran Morhipo.com’un üye sayısı 6 milyona yaklaştı. Her gün 10 binin üzerinde paket depodan çıkıp siteden alışveriş yapanlara ulaşıyor

Depodan her gün 10 bin koli çıkarıyor

Boyner Holding çatısı altında 2011 yılında kurulan Morhipo.com, hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. 2011’den bu yana cirosunu 14 kat artırmayı başaran Morhipo.com’un üye sayısı 6 milyona yaklaştı. Site, 5 binin üzerinde markayı ve 500 binden fazla ürünü müşterilerin beğenisine sunuyor.

Ortalama sepet 170 TL’yi aşarken her gün 10 binin üzerinde paket depodan çıkıp moda tutkunlarına ulaşıyor. Hedeflerinin modayı internetin olduğu her yere götürmek olduğunu söyleyen Morhipo.com’un Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, her yıl yüzde 50’nin üzerinde büyüyüp e-ticaret pazarının çok üzerinde bir performansa ulaştıklarını söyledi.

Yüzde 60 büyüyecek

Mobil uygulamalarının 2015 yılında Mobile Marketing Association’nın düzenlediği mobil uygulama ödüllerinde “Yılın En İyi Moda Uygulaması” kategorisinde ödül kazandığını hatırlatan Arditti, son 2 seneye göre mobil trafiklerinin yüzde 380 arttığını vurguladı.

2015 yılı net satışlarının 2014 yılına kıyasla yüzde 50’nin üstünde arttığını ve 2016 yılında net satışlarını yaklaşık yüzde 60 artırmayı hedeflediklerini kaydeden Arditti, “Kendi kulvarımızda sektör lideriyiz. Türkiye’de e-ticaret pazarında bir ilki gerçekleştirerek yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getirerek, her zevke ve bütçeye uygun zengin marka ve ürün çeşitliliğimiz, hızlı teslimat ayrıcalıklarımız ve güvenli alışveriş imkanlarımızla fark yaratıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mobil trafik yüzde 650 arttı

2017 yılında da farklı bakış açıları geliştirmeye ve verimliliğe yönelik çalışmalara devam edeceklerini anlatan Şule Kuban Arditti, şöyle konuştu: “Trafiğimizin yüzde 67’si mobilden geliyor. Mobil sipariş trafiğinde yüzde 650 artış oldu. Cironun ise yüzde 55’i mobilden geliyor. Geleceğimiz olarak görmeye başladığımız mobile yatırımımız artarak devam edecek. Müşterinin cebinde ve hayatında olmak istiyoruz. Bu kapsamda giyilebilir teknoloji ürünleri için geliştirmeler yapıyoruz.”

‘Özel’ler yüzde 100 büyüyor

Yüzlerce markanın en özel ürünlerini aynı çatı altında buluşturduklarını ve bu özel markaların yükselişte olduğunu da ifade eden Şule Kuban Arditti, “Özel markalarımız yüzde 100 büyüyor. Agenda, People by Fabrika ve D by Divarese gibi özel markalarımızla çarpıcı stil vaat ediyoruz” dedi. Arditti, Türkiye’de ilk kez uyguladıkları projeleriyle ilgili de şunları söyledi: “Tıkla-Gel, Kapıda Ödeme, Mağazalardan Teslimat ve İade, Tek Sepet, Hızlı Teslimat gibi hizmetlerimizle daha kolay ve mutlu bir deneyim yaşatmak adına çalışıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 20’ye yakını kapıda ödemeyi tercih ediyor. Sadık müşterimiz çok. Ayda en az 2 kere alışveriş yapıyorlar.”

Haberin Devamı