Gazete Vatan Logo

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Öte yandan meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremden etkilenenler, evlerinin önünde kurulan çadırlarda geceyi geçirdi.

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından kent beşik gibi sallanmaya devam etti. Artçı depremlerin sayısı 180'i geçti. Son deprem dün akşam saat 20.42 sıralarında meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 20.42'de merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntının, yerin 6,97 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Acıpayam'da sabah saatlerinde yaşanan depremin ardından vatandaşlar, Yeniköy, Karahöyük, Ucarı, Apa, Oğuz ve Gedikli mahallelerinde belirlenen yerlere kurulan çadırlara aileleriyle yerleşti.

Evlerde oluşan hasar nedeniyle camilerden, "Evlere girmeyin, çadır ihtiyacı olanlara çadır verilecek" anonsları yapıldı. Havanın kararmasıyla üşüyen vatandaşlardan kimisi elektrikli soba yardımıyla ısındı, kimisi ise çadır başında ateş yaktı. Geceyi çadırda geçirecekler için jandarma ekipleri mahalle girişlerinde güvenlik noktaları oluşturdu, dışarıdan gelenlere kimlik kontrolü yaptı.

Haberin Devamı