Gazete Vatan Logo

Denizi ve Maldivler’i Denizli’ye taşıyacak!

Denizi ve Maldivler’i Denizli’ye taşıyacak!

Sinpaş, denizi olmayan Denizli’ye su konseptli proje inşa edip, kumunu da Maldivler’den getiriyor. 1.800 konutluk projeden 750 milyon lira ciro bekleniyor.

Anadolu’da Gaziantep, Bursa ve Ankara’da konut projeleri gerçekleştiren Sinpaş Yapı, Batı Ege Gayrimenkul ile birlikte Denizli’ye adım attı. AquaCity Denizli adıyla şehre 1.800 konut ve 25 bin metrekare ticari alandan oluşan bir proje kazandıracak olan Sinpaş, 750 milyon lira ciro bekliyor.

Maldivlerden kum

Sinpaş Grubu’nun 40. yılını kutladığını söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep illerine yaptığımız yatırımdan sonra tercihimiz Denizli oldu. Anadolu’nun değişik yerlerinden proje teklifleri alıyorduk. Denizli sanayi, ihracat ve termal kaynaklarıyla öne çıkıyor. Fırsat yakalayınca 1.5 yıllık çalışmanın ardından projeye başladık” dedi. Çelik, Denizli’de ve Ege bölgesinde yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Projenin özellikleri hakkında bilgi veren Batı Ege Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, projeyi 210 bin metrekare arazi üzerinde geliştirdiklerini ifade etti. Projede 4 ayrı konut etabı ve sokak mağazaları konseptiyle geliştirilen bir alışveriş merkezi olduğunu belirten Çelik, “Aqua City Denizli’de 5 bin metrekare kumsal tasarladık. Kumsal için gerekli olan kumu, Maldivler’den getireceğiz. Beyaz kumu, 3-4 gemiyle getirteceğiz. Zengin su kaynaklarına sahip Denizli’ye suyla iç içe bir yaşam sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sosyal konut fiyatına temalı proje

Bir hafta önce satışa çıkan Aqua City Denizli’de konutların yüzde 20’sini sattıklarını söyleyen Ahmet Çelik, “Daire fiyatları 183 bin 600 liradan başlayıp, 709 bin lira arasında değişiyor. Metrekare fiyatlarımız 2 bin 150 liradan başlıyor. İstanbul’da sosyal konutların metrekare fiyatları bu seviyelerde ama biz Denizli’de temalı proje yapıyoruz. 40’ıncı yılımıza özel sunduğumuz ödeme planıyla 80 ay vadeli ödeme seçeneği sunuyoruz.”

40’ıncı yılda 10 proje yapacak

SİNPAŞ Grubu’nun 40. yılında 10 gayrimenkul projesiyle 9 bin konutu satışa sunacaklarını belirten Ahmet Çelik, projelerin toplam cirosunun 6 milyar lira olduğunu ifade etti. Çelik, “Türkiye’de son 10-12 yılda önemli gelişmeler oldu. Bu da konut sektörüne önemli adımlar attırdı. Bu projeler özellikle İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Biz bunu aynı zamanda Anadolu’ya da taşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı