Gazete Vatan Logo

Denize sıfır bir hayat

MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan Bodrum projesi Mila’s Daphne Penninsula’yı anlattı.

Denize sıfır bir hayat

İnşaat sektörünün güçlü kurumları arasında yer alan MYC Partners, 81 bin metrekare arsa üzerinde geliştirdiği yeni projesi ile Bodrum’un en iddialı yatırımcısı oldu. MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, projesini ve yatırımlarını Emlakeki.com ile paylaştı.

Mila’s Daphne Penninsula projenizden bahseder misiniz?

Hastane projelerimizi yaparken, otel konforu yaşatmak istedik. Yaptık da... Bu noktadan sonra, daha üste çıkmamız gerekiyordu. Arsa da uygun zamana denk geldi. Proje alanını gördüğüm anda “Tamamdır” dedim. Hemen tasarladım. Enerjik bir ekiple aylarca süren çetin çalışmalar sonucunda Mila’s Daphne Penninsula ortaya çıktı. Arkadaşlarımız benden daha çok sahiplendi ve yarışmaya girdik. Bunun sonucunda da Avrupa Birliği’nin en önemli ödüllerinden kabul edilen A’Design Awards’da, “Gümüş Ödülü” İtalya’da aldık.

Projenizin en büyük özelliği nedir?

En büyük özelliğimiz tüm evlerin birbirini kesmeden denizi görecek şekilde tasarlanması. Çıkan sonuç da; her odada deniz manzarası!!

Haberin Devamı

Nasıl?

Yemek yerken, golf oynarken, uyurken, banyo yaparken hep denizi göreceksiniz. Yapı, arazi üzerindeki 3 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 100 metrekare taban alanındaki bir kayanın yanından başlayarak, etrafında dolaşıp üstünde biten farklı bir tasarıma sahip. Teraslarımız bütün yarım adaya hakim kuşbakışı manzaraya bakıyor. Proje insana yaşam konforu vermeli. İyi yaşamak lazım.

Çünkü hayat kısa.

Fiyatlarınız?

Bodrum, 2 haftalık tatil için gidince çok pahalı. Ama 2-3 ay giderseniz dünyanın en güzel yerini en ucuz yerlerinden biri haline geliyor. Benim tahminime göre bu şekilde devam ederse 5 sene içerisinde Türkiye’nin en büyük 5 ilinden birisi. Bölgede 7 milyon dolara ev satıldı. Bu durum da benim çok hoşuma gidiyor.

Satışlar nasıl gidiyor?

12 tane satıldı.

Bodrum’da son dönemde bir çok firma proje yapmaya başladı. Bu durum ilerideki fiyatları etkiler mi?

Bodrum’da 5 bin tane satılık ev var dediler. Bu hedef kitle ve konsepte vurulduğunda durum değişir. Dağlar ev doldu. Konut yapmak değil, iyi iş yapmak çok önemli.

Haberin Devamı

Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine

“3 oda salon ev yaptık. 1 oda salon yapmadık” diyen Akdoğan, bu tasarımlarının nedenini şu ifadelerle anlattı: “Bu düşünce ‘aile istiyorum’ demektir. Konsepti onun üzerinde kurduk. 72 tane ev var. Bir de şahsi evim olacak. Otelimiz olacak ve tüm siteye residence hizmeti verecek. Yani bayanlar isterlerse evlerinde yemek vs işlerle uğracak ama o da isterlerse… Ayrıca 10 açık kalacak bir sistem yapacağız. Detoks hizmeti de verecek. Yani biz insanlara deniz, konfor, lüks ve Bodrum’u vererek sağlıklı yaşam hizmetleri sunuyoruz.Oradaki yaşam şekline bakınca, insanlar açık ve konforlu birbirine yakın, isterlerse izole… Nazım Hikmet’ten esinlendik; ‘bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine…’ Tasarım öyle çıktı.”

İşte yeni proje

Dr. Murat Akdoğan, Mila’s Daphne Penninsula’dan sonra Bodrum Güllük’te yapacaklarını söyledi ve ekledi: “O bölgede 65 dönümlük bir arsa aldık. Ama 200 bine artırma gibi bir hedefimiz var. Türkler’e göre dizayn edip, cıvıl cıvıl olsun istiyoruz. Orada fiyatlar daha yüksek olab,lir. Bir ödül niteliği taşısın istiyoruz. Bize gösterilen güvene karşılık verdiğimiz sözü tutacağız. Ve bu şekilde de yapıcı tarafın seçim şekline dönüşüeceğiz. Bu fiyatlarla artık alıcı seçebiliriz. Fiyatları artırırsanız artık o fiyatı verene satarsınız."

Haberin Devamı

Tüm gelirimiz kız çocuklarına ait vakfa gidiyor

İstanbul’da yaptıkları World Wide Business Center projesinden bahseden Akdoğan, “Projemiz Finans Merkezi’nin yanında. Bence yapılması gereken en önemli yatırım doğru yerde ve doğru zamanda yapılanıdır. Finansın merkezinde yapıyoruz projemizi. 28 bin metrekare kapalı alanı var. Çevresinde Su Parkı projesi olacak. Her yıl projemiz yüzde 100 değerlendi. Ama bunu satmayacağız. Bu proje bizim tek taş yüzüğümüz hatta sigortamız. Bizim bir vakfımız var. Ethica Sağlık Grubu’nun tüm geliri bu vakfa gider. Bu vakıf, devletin himayesindeki kız çocukları içindir. 4 tane var. Estetik branşında büyümeye devam edeceğiz. Amacımız dünya çapında büyümek. Birşeyi yaparken en iyisini yapmak istiyoruz. Tüm gelir de vakfedilecek. “

Haberin Devamı

Herşey iyi estetik sıfır

“Türkiye'de çok bina var. Ama kaç tane iyi bina vardır dediğinde parmakla sayamazsınız” diyen Dr. Murat Akdoğan, şöyle devam etti: “Yani milyonlarca bina yapılıyor ama mimari açıdan kaliteye baktığınızda sınıfta kalıyorsunuz. Kaliteli malzeme konusu Türkiye'de iyi yerlere geldi hatta mimariden çok daha iyi yerlere geldi. Türkiye artık inşaat malzemesinde dış ticaret fazlası veriyor. Ülke olarak ciddi şekilde estetik sorunumuz var. İşte bizim de her zaman önceliğimiz bu oldu. İyi ve estetik bina yapmak.”

World Wide bizim tek taş yüzüğümüz

İstanbul’da yaptıkları World Wide Business Center projesinden bahseden Akdoğan, “Projemiz Finans Merkezi’nin yanında. Bence yapılması gereken en önemli yatırım doğru yerde ve doğru zamanda olanıdır“ dedi. Akdoğan şunları aktardı: “World Wide Business Center’ın 28 bin metrekare kapalı alanı var. Her yıl projemiz yüzde 100 değerlendi. Ama bunu satmayacağız. Bu proje bizim tek taş yüzüğümüz hatta sigortamız.“

www.emlakeki.com